Οι αστυνομικοί του Τ.Α. Μεγάρων καταδίωξαν τους κλέφτες και τους συνέλαβαν – Είχαν ρημάξει το πάρκινγκ του Σ.Ε.Α. στην Εθνική Οδό

0

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς οι οποίοι συστηματικά πραγματοποιούσαν κλοπές σε σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων.

Σημείο δράσης των δύο συλληφθέντων ο χώρος στάθμευσης του Σ.Ε.Α. Αθηνών – Κορίνθου και αντίστροφα, στην περιοχή των Μεγάρων και πιο συγκεκριμένα στο χώρο παρκινγκ των Goody΄S. Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 (υπήκοος Αλβανίας) και 40 ετών (υπήκοος Αλγερία) είχαν πραγματοποιήσει, από τον περασμένο Μάιο, τουλάχιστον 37 κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα μόνο στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτό προέκυψε έπειτα από τη δακτυλοσκοπική εξέταση των συλληφθέντων, ενώ το παρελθόν τους είναι βεβαρημένο με σωρεία κλοπών, εκβιασμών, διακίνησης ναρκωτικών και όπλων.

Πως δρούσαν οι κλέφτες…

Οι δράστες αφού παρακολουθούσαν για λίγα λεπτά μέσα από αυτοκίνητο, που συνήθως νοίκιαζαν, προσέγγιζαν τα αυτοκίνητα -κυρίως αυτά που ήταν στην κατοχή τουριστών, ή παραθεριστών- τα έσπαγαν και αποσπούσαν χρήματα, τιμαλφή, laptops, κινητά τηλέφωνα, tablet, αλλά ακόμη και ρούχα!

Αξιοσημείωτο είναι, πως είχαν έτοιμους αγοραστές, αφού την ίδια ημέρα πωλούσαν τα κλοπιμαία, κάτι που αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα σπίτια τους στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης, δίχως όμως να βρουν το παραμικρό από τα κλοπιμαία!

Η σύλληψη των κλεφτών πραγματοποιήθηκε έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των ανδρών του Τ.Α. Μεγάρων η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 20 Σεπτέμβριου 2018.

Πως συνελήφθησαν

Οι δύο άνδρες προσπάθησαν να κλέψουν ακόμη ένα αυτοκίνητο στον Σ.Ε.Α., στο ρεύμα προς Αθήνα, όμως για κακή τους τύχη, η απόπειρα απέτυχε όταν ηλικιωμένη γυναίκα που πάρκαρε δίπλα στο αυτοκίνητο που είχαν αποφασίσει να χτυπήσουν, τους χάλασε τα σχέδια.
Μετά την αποτυχημένη τους απόπειρα, επιβιβάστηκαν σε ενα ασημί Hyundai Getz που είχαν στην κατοχή τους και προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Όμως, αυτοκίνητο του Τ.Α. Μεγάρων με συμβατικές πινακίδες τους ακολούθησε, όπου στο ύψος των διοδίων της «Ολυμπίας Οδού» στην Ελευσίνα οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, δίχως οι δράστες να προβάλλουν αντίσταση.

Στο Ι.Χ. αυτοκίνητο τους, οι αστυνομικοί βρήκαν όλα τα … σύνεργα της «δουλειάς». Να σημειωσουμε ότι οι δθο δράστες για μικρά χρονικά διαστήματα νοίκιαζαν αυτοκίνητα για να μην γίνεται αντιληπτή η παράνομη δράση τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.