Γιατί ο σκοπός δεν πήγε με τη στολή του στην πρεσβεία του Ιράν;

0

Μία λεπτομέρεια που λίγοι πρόσεξαν ανέφεραν στο Katechaki αστυνομικοί που έχουν υπηρετήσει σε σκοπιές στόχων.

Γιατί ο αστυνομικός με το… μακό δεν είχε μεταβεί στη σκοπιά της πρεσβείας του Ιράν στο Ψυχικό με τη στολή του αλλά ήθελε να αλλάξει στο κουβούκλιο; Μία πιθανή απάντηση είναι ότι δεν επιθυμούσε να μεταβεί ένστολος στην υπηρεσία του, γιατί ήξερε ότι εάν το κάνει αυτό κάθε μέρα, κάποια στιγμή μπορεί να γινόταν στόχος.

Η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες αστυνομικοί πηγαίνουν στην υπηρεσία τους με πολιτικά και αλλάζουν ρούχα στη συνέχεια, διότι δεν θέλουν να κυκλοφορούν στο δρόμο ένστολοι. Παλιότερα αυτό δεν συνέβαινε σε αυτό τον βαθμό, γιατί παλιότερα ο κίνδυνος επίθεσης δεν ήταν τόσο μεγάλος.

Οι σημερινές συνθήκες, ωστόσο, επιβάλουν πρόσθετα μέτρα αυτοπροστασίας. Και η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει η συζήτηση, όπως λένε οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο και τι πρέπει να γίνει για να αρχίσει να αλλάζει σταδιακά αυτή η κατάσταση.

Υ.Γ.: Το κείμενο γράφτηκε για να τεθεί επί τάπητος ακόμα ένα μείζον θέμα και όχι για να δικαιολογηθεί η πλημμελής αντίδραση του αστυνομικού-σκοπού της πρεσβείας του Ιράν, κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ρουβίκωνα.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.