Ο «Ρουβίκωνας» προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις… εξακριβώσεις και η ΕΛ.ΑΣ. «ψάχνεται»

0

«Η περιφρούρηση στα σπίτια μας θα συνεχιστεί. Θα γίνεται έλεγχος και εξακρίβωση στοιχείων σε όποιον κάθεται έξω από αυτά. Και σε όποιον αρέσει…». Η ανάρτηση αυτή, ηγετικού στελέχους του «Ρουβίκωνα», μετά τον σάλο που ξέσπασε με την… εξακρίβωση στοιχείων σε δύο νεαρούς αστυνομικούς δίνει το στίγμα των προθέσεων της αναρχικής ομάδας.

Με απλά λόγια, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, θα υπάρχουν ομάδες ατόμων με κράνη και full face που θα «ελέγχουν» όποιον περνάει από εκεί και κρίνεται… ύποπτος! Ακόμη κι αν αυτός είναι αστυνομικός, όπως είδαμε πρόσφατα στο βίντεο που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Πέμπτης και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, δεν είναι μόνο οι συνδικαλιστές του Σώματος που εμφανίστηκαν να αντιδρούν έντονα, αλλά ακόμη απλοί αστυνομικοί που δεν ξέρουν εάν και πως μπορούν να αντιδράσουν σε τυχόν νέο, ανάλογο, περιστατικό.

Το βίντεο από την «εξακρίβωση» βρίσκεται για ψηφιακή ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, με τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφαλείας να ελπίζουν ότι θα προχωρήσουν σε ταυτοποιήσεις ατόμων. Όσον αφορά το αδίκημα που μπορεί να αποδοθεί στα μέλη της αναρχικής ομάδας που συμμετείχαν στον… έλεγχο ταυτοτήτων των δύο αστυνομικών, αυτό είναι «αντιποίηση αρχής».

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σύμφωνα με το άρθρο 175 του Ποινικού Κώδικα «Όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση κάποιας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.