Ο «Ρουβίκωνας» πίσω από την εισβολή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου

"Μάθαμε πρόσφατα ότι ο πρωτοπρεσβύτερος Βολουδάκης ισχυρίστηκε ότι κάλεσε τους αναρχικούς να δούμε λέει την κατάσταση την ενορίας. Είπαμε λοιπόν να σας κάνουμε έκπληξη και ήρθαμε"

0

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», με ανάρτηση της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ασκληπιού, ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Αναδημοσίευση από reader.gr, του Κώστα Παπαδόπουλου

Στην ανάρτηση τους, επισημαίνουν ότι ήθελαν με την κίνησή τους αυτή να κάνουν σαφές στους ανθρώπους της ενορίας «ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”».

«Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δε ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, όταν το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική;», διερωτούνται τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας αναφέρουν ακόμα ότι «οποίο και να είναι το λειτουργικό κόστος του κτιρίου για την Εκκλησία με την αμύθητη περιουσία είναι πραγματικά αμελητέο. Μια χαρά μπορεί να τους αφήσει να μείνουν εκεί και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι στην καλύτερη περίπτωση προφάσεις. Η στέγη είναι δικαίωμα και όχι φιλανθρωπία». Αναφέρουν, επίσης, ότι «οι κλάψες του παπά της ενορίας περί “άδειων παγκαριών” να λείπουν καθώς το χοντρό χρήμα της εκκλησίας, είναι καλά φυλαγμένο σε θησαυροφυλάκια τραπεζών, σε ένα τεράστιο δίκτυο εταιριών, σε ομόλογα και σε και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο. Μάθαμε πρόσφατα ότι ο πρωτοπρεσβύτερος Βολουδάκης ισχυρίστηκε ότι κάλεσε τους αναρχικούς να δούμε λέει την κατάσταση την ενορίας. Είπαμε λοιπόν να σας κάνουμε έκπληξη και ήρθαμε».

Να θυμίσουμε ότι γύρω στις 09:00 το πρωί περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στον Ιερό Ναό φωνάζοντας συνθήματα όπως «υποκριτές, παπαδαριό, υποκριτές». Όσον αφορά το ακίνητο για το οποίο έγινε η εισβολή, πρόκειται για οίκημα ιδιώτη στη συμβολή των οδών Στρατηγοπούλου και Βατατζή, το οποίο είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν στην Εκκλησία, η οποία το χρησιμοποιούσε ως στέγη αστέγων.

Όμως ο χρόνος παραχώρησης τελείωσε και ο ιδιοκτήτης ζήτησε πίσω το ακίνητο. Η Εκκλησία ενημέρωσε τους ενοίκους λέγοντάς τους ότι έπρεπε να απομακρυνθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.