Ο «Ρουβίκωνας» απειλεί με «διασυρμό υπηρεσιών» – Τι πραγματικά συνέβη στην πρεσβεία της Αυστρίας

"Θα συμβούλευα τους αστυνομικούς ρεπόρτερ να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα, και κυρίως να μην έχουν εμπιστοσύνη στις "πηγές" τους γιατί θα συνεχίσουν να εκτείθονται. Φέτος αυτά που θα γίνουν θα διασύρουν υπηρεσίες και θα εκθέσουν υπουργεία. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ"

0

Λίγες ώρες μετά την «παρέμβαση» στην πρεσβεία της Αυστρίας, με ανάρτηση στο Facebook ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» -της συλλογικότητας με την οποία συνομιλούσε ο πρώην αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας- απειλεί ανοιχτά ότι «φέτος αυτά που θα γίνουν θα διασύρουν υπηρεσίες και θα εκθέσουν υπουργεία. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ».

Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά, ξεκινώντας από την καταδρομική ενέργεια στην πρεσβεία της Αυστρίας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η «παρέμβαση» που έγινε αρκετά πριν τις 12:00 το μεσημέρι, διέφερε αρκετά απ’ αυτό που παρουσιάστηκε. Ήταν δηλαδή αρκετά πιο χαμηλής κλίμακας ενέργεια, σε σχέση με άλλες της αναρχικής ομάδας. Ούτε μέχρι τα γραφεία του κτιρίου της πρεσβείας έφτασε κάποιος, ούτε αποπειράθηκε να τους εμποδίσει κανείς. Η ομάδα των μελών του «Ρουβίκωνα», σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές που έχουν γνώση του θέματος, απλά πέταξαν μερικές δεκάδες -μπορεί και περισσότερα από 100 για να είμαστε δίκαιοι- τρικάκια, στον προθάλαμο του κτιρίου της αυστριακής πρεσβείας. Τρικάκια που μετά από λίγο μάζεψε ένας επιστάτης και τα πέταξε στα σκουπίδια. Οι περισσότεροι, μάλιστα, δεν κατάλαβαν ότι έγινε… καταδρομική ενέργεια, ενώ ακόμη και η Αστυνομία άργησε αρκετά να ενημερωθεί!

“Αυτά που θα γίνουν θα διασύρουν υπηρεσίες”

Όσον αφορά τις νέες απειλές, που θα πρέπει επιτέλους να λάβει σοβαρά υπόψη της η Δικαιοσύνη, το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου με τίτλο «Ένα βήμα μπροστά από τον “Ρουβίκωνα” η ΕΛ.ΑΣ.», αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στις 13 Ιούλη η εφημερίδα Καθημερινή έγραφε σε άρθρο οτι η ΕΛΑΣ είναι ενα βήμα μπροστά απο τον Ρουβίκωνα, με αφορμή δυο προσαγωγές μελών μας κοντά στην πρεσβεία της Αυστρίας. Τότε είχε αναφερθεί στα μίντια πως οι αρχές σταμάτησαν παρέμβαση της ομάδας στην εν λόγω πρεσβεία. Απο το χρονικό σημείο εκείνο και μετά, ο Ρουβίκωνας έκανε παρέμβαση στο σπίτι του βιομήχανου Στασινόπουλου, έσπασε τα κεντρικά γραφεία της Leroy Merlin, έσπασε την εφορία Ψυχικού, επιτέθηκε με μπογιές στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Υποδομών, και εισέβαλε μέσα στο κτίριο της Αυστριακής Πρεσβείας. Ολα αυτά χωρίς να πραγματοποιηθεί ούτε ΜΙΑ προσαγωγή .Οι δε παρεμβάσεις έλαβαν χώρα στις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές. Τόσο μπροστά βλέπετε είναι η ΕΛΑΣ απο τον Ρουβίκωνα .Θα συμβούλευα τους αστυνομικούς ρεπόρτερ να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα, και κυρίως να μην έχουν εμπιστοσύνη στις “πηγές” τους γιατί θα συνεχίσουν να εκτείθονται. Φέτος αυτά που θα γίνουν θα διασύρουν υπηρεσίες και θα εκθέσουν υπουργεία. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.
ΥΓ. Παράλληλα υπήρξε και συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τους κατοίκους στο Μάτι. Οι δυναμικές παρεμβάσεις πρέπει και είναι ενα μικρό κομμάτι της δράσης μας. Τα δύσκολα είναι και αυτά που δεν “φαίνονται”. Σε κανένα βίντεο».

Με απλά λόγια, το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας κομπάζει για τις τελευταίες ενέργειες του «Ρουβίκωνα» και για το γεγονός ότι… δεν άνοιξε μύτη ή για την ακρίβεια ότι κανείς δεν συνελήφθη! Ταυτόχρονα απειλεί με αναβάθμιση της δράσης, καθώς -όπως φαίνεται- υπάρχει πρόσφορο έδαφος!

Katechaki.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.