Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση στη Βουλή

0

Με κείμενο – ανάρτηση στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο κτίριο της Βουλής. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε μία προσαγωγή.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας», αναφέρει αρχικά το κείμενου που υπογράφει ο «Ρουβίκωνας».

Οι συντάκτες του κειμένου που υπογράφει η αναρχική ομάδα, αναφέρει ακόμα: «Απέναντι στον Κουφοντίνα και την μάχη που δίνει έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας. Βαθύ δεξιό κράτος, σύριζα, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ. Και όχι μόνο η ντόπια μαυρίλα. Οι ΗΠΑ και μέσω της πρεσβείας έχουν επανειλημμένα πιέσει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο».

«Η νίκη του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Κι αυτό γιατί είναι μια νίκη ενός κεφαλιού που σηκώνεται ψηλά και αψηφά την δύναμη των πανίσχυρων λίγων. Αυτών που ποτέ δεν υπολόγισαν καμιά ζωή για το κέρδος και την εξουσία τους. Αυτών που ξεκλήρισαν λαούς και κοινωνίες. Αυτών που δυναστεύουν την ζωή μας», καταλήγει ο «Ρουβίκωνας».

«Τρύπια» τα μέτρα ασφαλείας της Βουλής

Είναι η τρίτη φορά που μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» φτάνει στο περιστύλιο της Βουλής και πλέον γεννούνται πολλά ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας, σε έναν από τους υποτίθεται καλύτερα φυλασσόμενους στόχους της χώρας. Πολλώ δε μάλλον, όταν υπάρχει «συναγερμός» για τέτοιου είδους ενέργειες και ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο καταδρομικής επίθεσης – «συμπαράστασης» στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.