Ο Παυλόπουλος ενημερώθηκε για την «πρεμιέρα» του νέου σχεδίου ασφαλείας στην Αθήνα

0

Για το νέο σχέδιο ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας ενημέρωσαν, μεταξύ άλλων, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

Η συνάντηση των υπουργών με τον κ. Παυλόπουλο έγινε σήμερα το πρωί στο προεδρικό μέγαρο. Όπως ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη «είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη -έχετε μεγάλη εμπειρία. Για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν και την Ελληνική Αστυνομία, την αστυνόμευση, το καινούργιο σχέδιο που μπήκε από σήμερα στις 6 το πρωί, σε εφαρμογή της εμφανούς αστυνόμευσης. Και φυσικά, τα θέματα πυροσβεστικής και πολιτικής προστασίας. Επίσης, να σας ενημερώσουμε για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας στη χώρα. Θέματα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τα συζητήσουμε μαζί, με δεδομένο ότι αποτελούν συστατικά στοιχεία της διαρκούς διεκδίκησης για τη διεύρυνση της δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τόνισε ότι είναι υποχρέωσή του να ενημερώνεται για κάθε Υπουργείο. «Πολύ περισσότερο, για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Το νέο σχέδιο ασφαλείας, το οποίο ξεκινά από σήμερα Δευτέρα, περιλαμβάνει πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας, Στο σχέδιο θα συμμετέχουν 170 αστυνομικοί. Στο πλαίσιο αυτό ιδρύθηκε μάλιστα νέα Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών, που υπάγεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.