Ο Οσβαλντ έκανε… ποδήλατο στο μπαλκόνι πριν αποδράσει

0

Απίστευτο… κι όμως αληθινό. Ο Ζαν Κλωντ Οσβαλντ πριν αποδράσει έκανε στατικό ποδήλατο στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στου Ζωγράφου από τις 12:50 έως και τις 13:56! Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν λίγα λεπτά μετά την προσέλευσή του στο διαμέρισμα, συνοδεία αστυνομικών, έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσής του, να βγαίνει στην βεράντα και με αθλητική περιβολή να κάνει γυμναστική! Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως ήθελε να δει αν τον παρακολουθούν, να μην κινήσει υποψίες και να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές, στην περίπτωση που τον είχαν υπό επιτήρηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, ο Οσβαλντ  φαίνεται να είχε… χρονομετρήσει τις ενέργειες φυγής του, γι αυτό άφησε και την πόρτα του σπιτιού ανοικτή για να μην χάσει χρόνο όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Στο μεταξύ, από τις πρώτες έρευνες φαίνεται να έχει αποκλειστεί σε μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο διαφυγής του στο εξωτερικό. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα έχει βρει κάποιο καταφύγιο σε Αττική ή επαρχία και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να διαφύγει από την Ελλάδα, με κάποιον άλλο τρόπο, οδικός ή ακτοπλοϊκός, γι αυτό έχει δοθεί σήμα σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και τα λιμάνια για ένταση των ελέγχων εντοπισμού του. Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει τουλάχιστον 10 πληροφορίες παρουσίας ή κίνησης του καταζητούμενου σε διάφορα σημεία της Αττικής, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που τον αναζητούν ερευνούν τις επαφές του το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ αναμένεται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εξετάσουν τις πιο πρόσφατες επικοινωνίες του, ανταλλαγή μηνυμάτων SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Thetoc

Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.