Ο Μητσοτάκης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

0

Η σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χώρο εκπαίδευσης των νέων Ειδικών Φρουρών, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στο πλευρό του, είναι απόδειξη της εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλει ο πρωθυπουργός τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, μετά τις τελευταίες ενστάσεις για αστυνομική βία.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:

Ερώτηση δημοσιογράφου: Είναι δουλειά της Αστυνομίας να συμπεριφέρεται εξευτελιστικά σε συλληφθέντες;

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχω τέτοια εικόνα. Και αν υπήρξαν μεμονωμένες συμπεριφορές που ξεπέρασαν τα όρια, αυτές θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ευθύνες. Στηρίζω απόλυτα και τον αρμόδιο υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε μια οργανωμένη πολιτεία το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το έχει μόνο το κράτος. Μάλιστα, δεν ασκείται από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Και πάντα στο όνομα του κοινού καλού. Δεν χαίρεται κανείς όταν ασκείται βία, θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Ούτε πανηγυρίζει.

Όμως, πάνω σε αυτή τη βασική αρχή στηρίχθηκαν οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες από τότε που, ακριβώς πριν από 100 χρόνια, ο Μαξ Βέμπερ μίλησε για το μονοπώλιο της βίας που ασκεί το κράτος. Έτσι λειτουργούν οι οργανωμένες πολιτείες και δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την παραμικρή έκπτωση στην πολιτική μου για την εφαρμογή του νόμου. Λυπάμαι πραγματικά που κάποιοι ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να μη βλέπουν αυτή την απλή πραγματικότητα. Να πιάνονται από μεμονωμένα περιστατικά και να μην βλέπουν την συνολική εικόνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπε για τους νέους Ειδικούς Φρουρούς και την ΕΛ.ΑΣ. ο πρωθυπουργός

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.