Ο ΓΑΔΑρχης «τιμωρεί» τους δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ

0

Μία μάλλον ακατανόητη απόφαση πήρε, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Γιώργος Ψωμάς απαγορεύοντας την είσοδο στη ΓΑΔΑ των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του αστυνομικού ρεπορτάζ, μετά τις 22:00 το βράδυ.

Πρόκειται για προφορική διαταγή που δόθηκε μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί έξω από το κατάληψη κτήριο της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, όπου οι δημοσιογράφοι έφτασαν πριν από τις αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποίησαν την επιχείρηση. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο υποστράτηγος Ψωμάς φρόντισε να επιβάλει «κυρώσεις» στους δημοσιογράφους για τη διαρροή, αντί να προβληματιστεί ο ίδιος για το πως έγινε η διαρροή μέσα από την ΕΛ.ΑΣ.

Κάπως έτσι αποφάσισε να κάνει (πιο) δύσκολη τη ζωή των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του αστυνομικού ρεπορτάζ που ακριβώς λόγω της φύσης του ως ρεπορτάζ μπορεί να επισκεφτούν το κτήριο της ΓΑΔΑ και μετά τις 22:00 το βράδυ. Προφανώς ο υποστράτηγος Ψωμάς θεωρεί ότι εν έτει 2019 και λίγο πριν το 2020, οι «διαρροές» γίνονται μόνο με προσωπική επαφή κι όχι από τα τόσα πολλά μέσα επικοινωνίας που υπάρχουν.

Με απλά λόγια, ο ΓΑΔΑρχης φαίνεται πως εκτιμά ότι η επικείμενη επιχείρηση στην οδό Ματρόζου διέρρευσε επειδή κάποιος δημοσιογράφος είδε κάποιον αξιωματικό ή πιο χαμηλόβαθμο αστυνομικό και του το είπε. Όλα αυτά σε μία εποχή που κινητό τηλέφωνο έχουν ακόμα και παιδιά του δημοτικού και οι διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας βρίθουν! Όλα αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η ΕΛ.ΑΣ. -όπως κάνει σε άλλες περιπτώσεις- είχε φροντίσει να ενημερώσει με ένα SMS τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ, όπως ΔΕΝ έκανε σήμερα.

Από το Katechaki έχουμε ουκ ολίγες φορές επισημάνει τις σωστές παρεμβάσεις του υποστράτηγου Γιώργου Ψωμά και την καθοριστική συμβολή του, όπως για παράδειγμα το βράδυ της επετείου του Πολυτεχνείου που δεν έπεσε ούτε μία βόμβα μολότοφ. Γι’ αυτό και δικαιούμαστε να στηλιτεύσουμε μία απόφαση του που θεωρούμαι ακατανόητη και μοναδικό στόχο έχει να δυσκολεύσει τη δουλειά των δημοσιογράφων που καλύπτουν ένα από τα πιο απαιτητικά ρεπορτάζ για τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Ας ελπίσουμε να πρόκειται για μία απόφαση που πάρθηκε πάνω στην ένταση της στιγμής και θα αλλάξει άμεσα. Οι δημοσιογράφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ δεν είναι εχθροί της ΕΛ.ΑΣ., σκληρά εργαζόμενοι είναι που προσπαθούν κι αυτοί για το καλύτερο σε συνθήκες πολύ μεγάλου ανταγωνισμού.

Katechaki

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όπισθεν» ο ΓΑΔΑρχης για την εντολή «απαγόρευσης» στους δημοσιογράφους

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.