Ο Γ. Τσούκαλης για τον Βασίλη Μουσελίμη: Αυστηρός, δίκαιος και μπροστάρης αξιωματικός

0

Είναι ένας από τους πιο εργατικούς αστυνομικούς που έχω συναντήσει. Είναι εκείνος που βάζει πάντα πάνω από όλα την υπηρεσία και μετά όλα τα άλλα. Είναι λάτρης του εμείς και όχι του εγώ αλλά πολλές φορές εμπιστεύεται το εγώ του για να βοηθήσει τους άλλους και κυρίως την υπηρεσία του αλλά και την πατρίδα.

Άρθρο του Γιώργου Τσούκαλη
Ιδιωτικός ερευνητής, σύμβουλος Πολιτισμού στον όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων

Είναι ένας αυστηρός και δίκαιος μπροστάρης σε κάθε περίπτωση. Είναι ο άνθρωπος που του αρέσει να μπαίνει πρώτος στη φωτιά. Είναι μαχητής. Είναι δηλωμένος πολέμιος των ναρκωτικών και από ότι γνωρίζω έχει καταγράψει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του μέχρι σήμερα. Είναι ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να τα βάλει με κάθε κίνδυνο. Να σκεφτείτε ότι στη διάρκεια της δεκάχρονης θητείας του στην υπηρεσία δίωξης σε μια περιοχή όπως είναι τα Γιάννενα που αποτελούν κομβικό σημείο διακίνησης ναρκωτικών σίγουρα έχει καταφέρει να πιάσει πολλούς τόνους απαγορευμένων ουσιών προτού περάσουν στο παράνομο εμπόριο.

Του αρέσει πολύ ο αγώνας κατά της αρχαιοκαπηλίας. Όπως επισημαίνει είναι «λάτρης αυτού του σπορ». Έχει εξιχνιάσει μέχρι σήμερα πάρα πολλές υποθέσεις και έχει πολλές επιτυχημένες δράσεις που οδήγησαν αφενός σε συλλήψεις και αφετέρου σε ανευρέσεις σημαντικών αρχαίων αντικειμένων ανυπολόγιστης αξίας. Έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας πάρα πολλά και αρκετά δύσκολα περιστατικά στην καριέρα του. Βέβαια όπως παραδέχεται συχνά και ο ίδιος ο κίνδυνος είναι σύμμαχος του.

Δεν καταλαβαίνει από απειλές και από πίεση. Ένα άλλο πεδίο δράσης του είναι τα όπλα. Κυνηγάει τους εμπόρους και τους παράνομους διακινητές αψηφώντας πάντα τον κίνδυνο. Ο κίνδυνος άλλωστε είναι θέμα καθημερινότητας στη ζωή ενός αστυνομικού. Αυτό που διακρίνω στην περίπτωση του Βασίλη Μουσελίμη είναι το γεγονός ότι είναι πάντα

μάχιμος και σε καθημερινή εγρήγορση. Από τις πάρα πολλές φορές που έχω συνεργαστεί μαζί του καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι υπομονετικός μέχρι αηδίας. Είναι το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει ειδικά στις καταδιώξεις αλλά και σε κάθε υπόθεση στην οποία προΐσταται. Είναι ο άνθρωπος που νιώθεις ότι σε σκάει με την υπομονή του αλλά εάν νευριάσει είναι καλύτερα να φύγεις από το οπτικό του πεδίο. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση και ένας άριστος αστυνομικός. Ένας αληθινός λάτρης της Ελλάδας.

Σημείωση Katechaki: Ο αστ. διευθυντής Βασίλης Μουσελίμης είναι Διευθυντής Αστυνομίας Ιωαννίνων

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.