Ο Δημήτριος Δερβεντλής «απαντά» στην Ένωση Αστυνομικών Ξάνθης

0

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΦΥ και Γ.Γ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου «απαντά» στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης.

Αναλυτικά η ανάρτηση

Εμείς θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε αντικειμενικά, τον Συνάδελφο: Δυστυχώς η Ένωση Αστυνομικών της Ξάνθης μπέρδεψε αρκετά πράγματα στην ανακοίνωση της. Μια τροπολογία, τις κερκόπορτες του συνδικαλιστικού κινήματος, την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., το ειδικό μισθολόγιο και το επιχειρησιακό σχέδιο του Αρχηγείου.

Αναζήτησα να βρω κάποια ανακοίνωση της με συνδικαλιστικές διεκδικήσεις αλλά μάταια. Η συνδικαλιστική της τοποθέτηση περιορίζεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, που στηλιτεύει την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για δύο θέματα, για τα οποία όλοι μας γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Σε ότι αφορά το ειδικό μισθολόγιο πρώτη η ΠΟΣΥΦΥ προσέφυγε στο ΣτΕ, από τον Οκτώβριο του 2017 (ακολούθησε η από κοινού προσφυγή της ΠΟΑΣΥ με την ΠΟΑΞΙΑ) ζητώντας να ακυρωθεί εξ ολοκλήρου το νέο ειδικό μισθολόγιο των Σ.Α., διότι στο γενικότερο πλαίσιο δε συμμορφώνεται στις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά του μισθολογίου στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

Επιπλέον κατέθεσε ότι είναι αντισυνταγματικό, διότι η τοποθέτηση των Αστυνομικών προερχόμενων από Συνοριακούς Φύλακες στην Γ’ κατηγορία αντικρούει σε προγενέστερα νομοθετήματα ισοτιμίας του αστυνομικού προσωπικού (π.χ. Ν. 3686/2008).Για το επιχειρησιακό σκέλος το οποίο εφαρμόζει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. για το μεταναστευτικό, η ΠΟΣΥΦΥ εξ αρχής ήταν υπέρ όπως και σήμερα. Αυτό που κατέθεσε όμως στον κ. Αρχηγό είναι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει είτε από τα δεκάδες χιλιόμετρα που διανύουν οι συνάδελφοι, είτε από την υπερεργασία που κάνουν, είτε από ζητήματα κατά τόπους που έχουν προκύψει. Επίσης κατέθεσε και το γεγονός, πως δεν γίνεται οι άλλες υπηρεσίες να μην εμπλέκονται στα ΣΤΕΚ παρά μόνο τα ΤΣΦ. Όπως για παράδειγμα και στην Ξάνθη. Ίσως αυτό ήταν η αιτία της “αφύπνισης” της Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης! Το προεδρείο της γνωρίζει πολύ καλά.

Η ΠΟΣΥΦΥ, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους συναδέλφους και να διεκδικεί όπως το κάνει και τώρα.

Αυτό που θα έπρεπε πάντως να ζητήσει η συγκεκριμένη Ένωση, είναι η ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση να διαμορφώνεται όπως την ορίζουν οι συνάδελφοι μας και όχι οι “νόμοι”. Να μπορεί ο κάθε συνάδελφος να επιλεγεί ποιος θα τον εκπροσωπεί και όχι να περιορίζεται από νομοθετήματα. Πεποίθηση μου είναι ότι η γνώση είναι παράγοντας κρίσεως για κάθε ζήτημα. Με δεδομένα και συγκεκριμένα στοιχεία τεκμηριώνεται κάθε συνδικαλιστική θέση. Ούτε οι φημολογίες ούτε οι αόριστες αναφορές βοηθούν στην αντικειμενική κρίση κάθε Συνάδελφου.

Δημήτριος Δερβεντλής
Μέλος Δ.Σ. της ΠΟΣΥΦΥ και Γ. Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.