«Ο Χρυσοχοΐδης ενέπνεε εμπιστοσύνη στους Αμερικανούς από την εποχή της 17Ν»

0

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Ελληνοαμερικανού πρώην πράκτορα της CIA, Τζον Κυριακού, στη HuffingtonPost.gr:

«Θα σας πω κάτι, χωρίς πολιτική χροιά. Έχω μεγάλο σεβασμό στον Χρυσοχοΐδη. Θα σας πω μια ιστορία. Την πρώτη φορά που ο Χρυσοχοΐδης έγινε υπουργός, επί Σημίτη, τον επισκεφθήκαμε μαζί τον τότε πρέσβη τον κ. Νίκολας Μπερνς και ο Χρυσοχοΐδης είπε όλα όσα θέλαμε να ακούσουμε, όπως πρέπει να εξαρθρώσουμε την 17Ν, τον ΕΛΑ. να τσακίσουμε την τρομοκρατία…

Ακόμη το θυμάμαι, είπε πως όλο αυτό αντικατοπτρίζεται στην κοινωνία (this is a reflection on society) και το είπε δύο φορές, πρόσθεσε δε πως ο κόσμος πρέπει να δει πως αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα αυτό το ζήτημα.

Η συνάντηση τελείωσε και φύγαμε, τότε ο Μπερνς γυρίζει με κοιτάζει και με ρωτάει “τον πιστεύεις;” και του απάντησα: “Ξέρετε, ναι, νομίζω πως ναι τον πιστεύω” και αυτός με τη σειρά του μου σχολίασε: “ξέρεις δεν έχω ξανακάνει καμία συνάντηση με Έλληνα υπουργό που να με εμπνεύσει. Εκτιμώ πως είναι σοβαρός”. Και όπως απεδείχθη ήταν, όπως επίσης ήταν ο σωστός άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή. Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι τυχερή που έγινε πάλι υπουργός».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.