Γιατί ο Αλέξης Κούγιας αποθεώνει τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου

0
Με εγκωμιαστικά σχόλια και ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε την είδηση της τοποθέτησης του Μιχάλη Καλογήρου στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον επί σειρά ετών συνεργάτη του, απαριθμώντας υποθέσεις, στις οποίες εργάστηκαν από κοινού. Μάλιστα, δήλωσε νιώθει υπερήφανος για εκείνον και πρόσθεσε ότι «σαν δεύτερος πατέρας στου θέλω να με βγάλεις για μία ακόμη φορά ασπροπρόσωπο».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια

«Είμαι υπερήφανος, γιατί ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες μου στα 44 χρόνια λειτουργίας του γραφείου μου, ο Μιχάλης Καλογήρου, είναι από σήμερα Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Μιχάλης Καλογήρου ήταν ο άμεσος συνεργάτης μου σε μια δίκη, που διήρκεσε περίπου δύο χρόνια, και κατά την οποία κατέρρευσε μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες που κατασκεύασε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., με επικεφαλής τότε τον Εισαγγελέα Γιάννη Διώτη, εις βάρος τιμίων αγωνιστών δημοκρατών, τους οποίους βάφτισε με κατασκευασμένες καταθέσεις ως ”αρχηγούς και μέλη” του ΕΛΑ.

Τότε, μου έκανε την τιμή να τον υπερασπιστώ ο ”φερόμενος ως αρχηγός” του ΕΛΑ, τίμιος βιοπαλαιστής, κοινοτάρχης Κιμώλου, Αγγελέτος Κανάς και στη δίκη αυτή έντιμοι Δικαστές, παρά τις τότε κυβερνητικές πιέσεις, τον αθώωσαν πανηγυρικά. Σ’ εκείνη τη δίκη ο Μιχάλης Καλογήρου, σημερινός Υπουργός Δικαιοσύνης, έκανε τα πρώτα του βήματα στη δικηγορία και αντελήφθη το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ανεξάρτητου, έντιμου, μαχόμενου δικηγόρου. Μετά το τέλος αυτής της δίκης άνοιξε και ο ίδιος τα φτερά του για να πετάξει στον υπέροχο κόσμο της έντιμης μαχόμενης δικηγορίας και σήμερα νοιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος, γιατί ανέλαβε ως πολιτικός προϊστάμενος του πυλώνα της Δημοκρατίας, που άντεξε και στάθηκε όρθιος σ’ αυτά τα χρόνια της ακραίας ταλαιπωρίας του ηρωικού λαού μας.

Μιχάλη, νιώθω υπερήφανος για σένα και σαν δεύτερος πατέρας σου θέλω να με βγάλεις άλλη μια φορά ασπροπρόσωπο, όπως επίσης υπερήφανοι για σένα είναι και όλοι οι συνεργάτες του γραφείου μας και σου ευχόμαστε να μας κάνεις όλους να απολαμβάνουμε κάθε ημέρα σου ως επικεφαλής των έντιμων Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων.

Με αγάπη και εκτίμηση, Αλέξης Κούγιας»

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.