«Ντου» της Ασφάλειας σε εργαστήριο πλαστών εγγράφων στον Αγιο Παντελεήμονα

0

«Χρυσές» δουλειές έκανε ένας 35χρονος Σουδανός ο οποίος είχε στήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Η δράση του, όμως, τελείωσε μετά από κοινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και της ΟΠΚΕ, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον 35χρονο και να μην πιστεύουν στα μάτια τους από τα ευρήματα. Αυτός καθώς στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 11.373 ψηφιακές καταχωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων επεξεργασμένων και μη, διαφόρων χωρών κυρίως Ε.Ε.

Οι άνδρες της Ασφάλειας, αξιοποιώντας πληροφορίες για τη δράση του Σουδανού πλαστογράφου, διακρίβωσαν ότι στο συγκεκριμένο οίκημα ομάδα αλλοδαπών έφτιαχνε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία εν συνεχεία πωλούσε σε παράνομους μετανάστες, έναντι του ποσού των 300 ευρώ. Εκτιμάται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζε ο κατηγορούμενος ανέρχεται στο ποσό των 3.300.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας τόσο τον αριθμό των κατασχεθέντων – ανευρεθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων, όσο και των ανευρεθέντων ψηφιακά επεξεργασμένων εγγράφων.

Εκτός από τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ψηφιακός εκτυπωτής, πλαστικοποιητής, φορητός υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα και πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται και οι συνεργοί του!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.