Ντόμινο ή έκτακτες κρίσεις: Η επόμενη ημέρα στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας

0

Η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με τον μέχρι πρότινος υπαρχηγό του Σώματος, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, να αντικαθιστά τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, αυτομάτως προκαλεί… διεργασίες και στους κόλπους των υπόλοιπων ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας.

Αναδημοσίευση από reader.gr, του Κώστα Παπαδόπουλου

Χρήστος Δραγατάκης
Μιχάλης Καραμαλάκης
Χρήστος Παπαζαφείρης

Αυτή τη στιγμή το ερώτημα που απασχολεί άπαντες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι εάν ο κ. Σκουρλέτης δώσει εντολή για έκτακτες κρίσεις ή εάν απλά θα προαχθεί ένας υποστράτηγος σε αντιστράτηγο, με ταυτόχρονη ανακατανομή των θέσεων στο ανώτατο επίπεδο. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα γίνουν έκτακτες κρίσεις εν μέσω θέρους και με τη «δύσκολη» ΔΕΘ μπροστά.

Σε αυτή την περίπτωση το επικρατέστερο σενάριο είναι η αναβάθμιση του επιτελάρχη, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, σε υπαρχηγό η αντικατάσταση του από έναν εκ των δύο Γενικών Επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος (σ.σ. επικρατέστερος ο Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης) και η προαγωγή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη σε αντιστράτηγο, για πλήρωση της πεντάδας.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα στην Κατεχάκη είναι αρκετά ρευστό και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τι θα επακολουθήσει της αντικατάστασης του Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.