Νέα βράβευση του Γιώργου Τσούκαλη για τη μάχη με την αρχαιοκαπηλία

0

Ένα ακόμη βραβείο, για την αδιάκοπη προσπάθεια του στην ανεύρεση σημαντικών θησαυρών και στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας, παρέλαβε ο κορυφαίος Έλληνας ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, σε τιμητική εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Έδεσσα.

Η βράβευση έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εδεσσαϊκός ΚΟΣΜΟΣ», ενώ ο «Έλληνας Σέρλοκ Χολμς» ιδιωτικός ερευνητής, οικονομολόγος και σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και Νήσων, Γιώργος Τσούκαλης, τιμήθηκε επίσης από τον Δήμο Έδεσσας και από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Έδεσσας «Απειρωτάν» για το σύνολο της προσφοράς του και για την περιφρούρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς με την συμβολή του έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 16.000 αρχαιότητες.

Ο Γιώργος Τσούκαλης βρέθηκε εκ νέου στην Έδεσσα λίγους μήνες μετά την προηγούμενη παρουσία του εκεί όταν είχε αποδεχτεί την πρόσκληση του Λεωνίδα Τούσια, δημιουργού και διαχειριστή του site «Εδεσσαϊκός ΚΟΣΜΟΣ», να επισκεφτεί την Έδεσσα κατά την φετινή προεκλογική περίοδο και εν όψει των Δημοτικών Εκλογών να συντονίσει το debate μεταξύ των «γένους θηλυκού» υποψηφίων για το αξίωμα των Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των 4 συνδυασμών που διεκδικούσαν τον Δημαρχιακό θώκο της πόλης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου.

«Αν και είναι η πολλοστή φορά που θα βρεθώ στην Έδεσσα νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση χαρά αλλά και ευθύνη για την τιμή που γίνεται προς το πρόσωπό μου. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένεια του γιού μου και στην εγγονή μου Μαίρη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος είχε και μια ιδιαίτερα συγκινητική η συνάντηση με το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Εδεσσης Πελλης και Αλμωπιας κ.κ. Ιωηλ. «Η αύρα και οι ευχές του μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στους αρχαιοκάπηλους».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.