Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα – Τους έπιασαν στον… ύπνο

0

Το βίντεο που ανήρτησαν λίγη ώρα αργότερα τα μέλη της αναρχικής ομάδας είναι αποκαλυπτικό για την παθητική στάση και την αδράνεια, ακόμη και του αστυνομικού σκοπού.

Της Μίνας Καραμήτρου από το Cnn.gr

Η κάμερα καταγράφει τη στιγμή που μέλος του Ρουβίκωνα πλησιάζει στη σκοπιά, λέει στον αστυνομικό να βγει έξω, εκείνος υπακούει, χωρίς καμία αντίδραση, και ενώ έχει κρεμασμένο στον ώμο του το αυτόματο όπλο του βγαίνει έξω από το κουβούκλιο φορώντας ένα κοντομάνικο άσπρο μπλουζάκι, κλείνει την πόρτα πίσω του  και αμέσως μετά παρακολουθεί τα άτομα να σπάνε τη σκοπιά και να ρίχνουν και ανενόχλητα μπουκάλια στο κτήριο της πρεσβείας.

Τα άτομα κατάφεραν να φύγουν και πάλι χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και χωρίς, φυσικά, να γίνει καμία προσαγωγή.

Λίγα λεπτά αργότερα ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό. Τιμή στους δολοφονημένους Κούρδους αγωνιστές».

Προκαλεί, για ακόμη μία φορά, προβληματισμό το γεγονός ότι ο Ρουβίκωνας έχει καταφέρει να κάνει «αβλαβείς διελεύσεις» από πρεσβείες και μάλιστα σε περιοχές, που θεωρητικά, είναι από τις πιο καλά φυλασσόμενες, όπως αυτή του Ψυχικού.

Παραμένει άγνωστο πού βρισκόταν η ομάδα της κρατικής ασφάλειας που ασχολείται αποκλειστικά με τη δράση του Ρουβίκωνα και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ενημερώσει εγκαίρως για την οποιαδήποτε ενέργεια του, ώστε οι εποχούμενες περιπολίες να καταφέρουν να εντοπίσουν και να προσαγάγουν τα άτομα.

Πηγή: Cnn.gr

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.