Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο κτίρια στα Εξάρχεια

0

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτηρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη στα Εξάρχεια πραγματοποιεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ.

Το πρώτο βρίσκεται στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 και διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το δεύτερο στη συμβολή των οδών Ερεσού και Θεμιστοκλέους, όπου τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο δεύτερο κτίριο βρέθηκε μόνο ένα άτομο -κι αυτός αλλοδαπός από χώρα της Αφρικής-, δείγμα του ότι οι αντιεξουσιαστές περίμεναν την αστυνομική επιχείρηση.

Από τη συγκεκριμένη κατάληψη, στις οδούς Ερεσού και Θεμιστοκλέους, είχαν βγει τα περίπου 50 άτομα που επιτέθηκαν εναντίον κλιμακίου του Λιμενικού που αποπειράθηκε να κάνει έρευνες για ναρκωτικά στην περιοχή. Τότε είχαν τραυματιστεί δύο λιμενικοί, ενώ είχε αφαιρεθεί και υπηρεσιακό όπλο.

Όσον αφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στο κτίριο της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη 57, θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία: Μεταγωγή στο αλλοδαπών, ταυτοποίηση στοιχείων κι από εκεί θα πάνε σε δομή φιλοξενίας όσοι έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στη χώρα και οι υπόλοιποι σε διοικητική απέλαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.