Μυτιλήνη: Νέα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών

0

Αναδημοσίευση από το zougla.gr:

Βίντεο / Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Ένταση επικρατεί στο τμήμα της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής όπου βρίσκονται σε διάφορα σημεία μετανάστες οι οποίοι επιδιώκουν να περάσουν από τα μπλόκα των αστυνομικών, για να φύγουν από το νησί. Η αστυνομία απάντησε με ρήψη δακρυγόνων για να εμποδίσει το πλήθος να περάσει από το σημείο. Εν τω μεταξύ, γύρω στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, εκδηλώθηκε φωτιά στο δρόμο που βρίσκεται κοντά στον αστυνομικό κλοιό στο Καρά Τεπέ. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση δασοπυροσβετικών οχημάτων δεν ήταν δυνατή.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί έφτασαν κλούβες των ΜΑΤ από την Αθήνα με τους αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει τα σημεία, στα οποία βρίσκονται οι μετανάστες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση σκηνών σε έκταση στην περιοχή του Καρά Τεπέ προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός για να μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες.

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στον χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από χθες το απόγευμα, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας ζητεί να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού. Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.