Μόλις… 23.125 ευρώ είχε τσεπώσει από «φακελάκια» – Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ ο 51χρονος γιατρός

0

Στα “δίχτυα” της αστυνομίας πιάστηκε ένας 51χρονος γιατρός, ο οποίος ζητούσε φακελάκια από ασθενής τους για να τους κάνει εγχειρήσεις. Η υπόθεση του αποκαλύφθηκε όταν συγγενής ασθενή τον κατήγγειλε ότι ζήτησε φακελάκι 600 ευρώ.

Το συγγενικό πρόσωπο του ασθενή παρέδωσε στον γιατρό τα χρήματα, αλλά τα χαρτονομίσματα ήταν προσιμιομενα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να το βρουν εύκολα στην κατοχή του 51χρονου. Ύστερα από έρευνα, που έκανε η ΕΛΑΣ, βρέθηκαν στο γραφείο και στην οικία του άλλα 23.215 επίσης… από φακελάκια.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ:

“Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 51χρονος γιατρός νοσοκομείου της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και αντίσταση.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε από συγγενικό του πρόσωπο, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση.

Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί προσημείωσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό και το παρέδωσαν στον καταγγέλλοντα, ο οποίος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γιατρού μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης, του το παρέδωσε μέσα σε φάκελο.

Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 51χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο παραπάνω φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Επιπλέον σε έρευνες που ακολούθησαν στο γραφείο, στην οικία και στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 23.215 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301″.

Πηγή: Newsit.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.