Μία ψύχραιμη αποτίμηση της θητείας του Κωνσταντίνου Τσουβάλα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτά τα περίπου 2,5 χρόνια που έμεινε στην ηγεσία του Σώματος, έδειξε ότι είναι ένας μετριοπαθής άνθρωπος που απέφευγε από τη φύση του τις συγκρούσεις

0
Μετά από περίπου 30 μήνες στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. -ένας από τους μακροβιότερους αρχηγούς του Σώματος- ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας αποστρατεύτηκε. Ο αντιστράτηγος ε.α., Κωνσταντίνος Τσουβάλας, πλήρωσε το μάρμαρο για την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού στην εθνική τραγωδία που συντελέσθηκε στις 23 Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Γράφτηκαν πολλά και ακούστηκαν και ακούστηκαν ακόμα περισσότερα τις τελευταίες ημέρες, για το εάν η Αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της εκείνες τις κρίσιμες ώρες που οι φλόγες έφτασαν στο Μάτι. Τι έχει συμβεί; Ας ελπίσουμε ότι η δικαστική έρευνα θα μας φωτίσει πλήρως. Στα του Κωνσταντίνου Τσουβάλα, όμως, τώρα που εδώ και λίγες ώρες είναι και πάλι πολίτης!

Θα είναι άδικο η θητεία του ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. να στιγματιστεί από την εθνική τραγωδία. Σε αυτά τα περίπου 2,5 χρόνια που έμεινε στην ηγεσία του Σώματος, έδειξε ότι είναι ένας μετριοπαθής άνθρωπος που απέφευγε από τη φύση του τις συγκρούσεις. Αυτό, άλλοτε είναι καλό κι άλλοτε κακό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια εξωστρέφειας της Αστυνομίας προς την ελληνική κοινωνία. Επί ημερών Τσουβάλα στην Κατεχάκη, επιχειρήθηκε -και σε μεγάλο βαθμό επετεύχθη- η ΕΛ.ΑΣ. να έρθει πιο κοντά στον πολίτη, αποκτώντας κοινωνικό πρόσημο. Αυτή θα έλεγε κανείς ότι είναι και η σημαντικότερη τομή, που αφήνει παρακαταθήκη στον διάδοχο του.

Σε προγενέστερο χρόνο, είχαμε πληροφορηθεί από συνδικαλιστές του Σώματος ότι συχνά – πυκνά συνήθιζε να επισκέπτεται υπηρεσίες (αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας, διμοιρίες ΜΑΤ κ.ά.) χωρίς αυτό να γίνεται γνωστό στον Τύπο. Κάτι που πιστώνεται στα θετικά του απερχόμενου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Καλός πολίτης κ. Τσουβάλα!

Katechaki.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.