Μεταξύ των υπόπτων ο 65χρονος φερόμενος ως εμπρηστής στο Μάτι

0

Στη μακρά λίστα των ατόμων που έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι για την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής είναι και ο 65χρονος, από τον οποίο φαίνεται πως ξεκίνησε η φωτιά στο Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται πως ο συγκεκριμένος άνδρας έκαιγε χόρτα στο Νταού Πεντέλης. Πιθανότατα από σπίθα ή από σπινθήρες, η φωτιά μεταδόθηκε γρήγορα στη γύρω περιοχή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ημέρα.

Ο 65χρόνος όπως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να προετοιμάσει το υπόμνημά του. Το πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η απολογία του.

Το ίδιο διάστημα μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν χθες θα βρεθούν ενώπιον των εισαγγελέων και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Μεταξύ αυτών η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Ηλίας Ψινάκης και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευ. Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.ά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.