Μεταθέσεις Αστυνομικών Υποδιευθυντών: Μία περίπτωση που προκάλεσε σχόλια

0

Σχόλια στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε μία εκ των μεταθέσεων των αστυνομικών υποδιευθυντών. Κατά καιρούς διατυπώνονται ερωτήματα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. για τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι μεταθέσεις αυτές. Τι κρίνει το υπηρεσιακό συμβούλιο. Την αρτιότητα, την αποτελεσματικότητα, την υπηρεσιακή επάρκεια των αξιωματικών;

Και πολλές φορές διατυπώνεται η ανησυχία μήπως τελικά περνάει το μήνυμα από «πάνω προς τα κάτω» ότι είναι καλύτερα ένας αστυνομικός υποδιευθυντής να μένει στα μετόπισθεν, να μην ακούγεται, ούτε αυτός ούτε το Τμήμα του, και να μην απασχολεί ποτέ την επικαιρότητα.

Και αυτές τις σκέψεις τις κάνουμε με αφορμή μία περίπτωση, που αφορά στον νέο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας. Πρόκειται για τον αξιωματικό που πλήρωσε ακριβά την επίθεση του Ρουβίκωνα του περασμένου Σεπτεμβρίου στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό. Τότε, ο αξιωματικός ήταν διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού και «χρεώθηκε» σε αυτόν -για πολλούς αδίκως- η πλημμελής αντίδραση της Αστυνομίας.

Μετά το περιστατικό ο αξιωματικός έφυγε από το Α.Τ. Ψυχικού για το Μεταγωγών και στη συνέχεια για υπηρεσία της ΓΑΔΑ. Στις πρόσφατες μεταθέσεις τοποθετήθηκε στη νέα του θέση που είναι το Α.Τ. Ομονοίας. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε διακριθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων (φέρνοντας σε πέρας δύσκολες υποθέσεις με επίορκους αστυνομικούς), ενώ στο παρελθόν είχε συλλάβει στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο στους Λειψούς.

Στις 18 Ιουλίου του 2002, ως υπαστυνόμος Α’ τότε, είχε μεταβεί από τη Λέρο, όπου υπηρετούσε στον τοπικό σταθμό, στους Λειψούς και πέρασε χειροπέδες στον Γιωτόπουλο πριν προλάβει να διαφύγει.

katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.