Μεγάλη επιτυχία του Τ.Α. Μεγάρων – Εξάρθρωσε σπείρα με δεκάδες κλοπές και ληστείες

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, συνέλαβαν δύο μέλη της σπείρας, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 4 συνεργοί τους, εκ των οποίων ένας ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης

0
Φόβος και τρόμος στην περιοχή των Μεγάρων είχε γίνει μία σπείρα Ρομά, με περισσότερες από 11 ληστείες και 46 κλοπές, που «χτυπούσε» τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, συνέλαβαν δύο μέλη της σπείρας, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 4 συνεργοί τους, εκ των οποίων ένας ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 17ης Ιουλίου στην περιοχή Βλυχό Μεγάρων και στα Άνω Λιόσια, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, την Ο.Π.Κ.Ε. και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, δύο Ρομά, ηλικίας 29 και 33 ετών. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι επιπλέον τέσσερις ημεδαποί, εκ των οποίων ένας ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Έπειτα έρευνα που διενεργήθηκε από ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων, κατά την διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν και συσχετίστηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι δράστες τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε οδηγούς αυτοκινήτων και σε οικίες, όπου διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι και αλλοδαποί καθώς και κλοπών από οικίες, καταστήματα και αποθήκες στα Μέγαρα. Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να δυσχεραίνεται με αυτόν τον τρόπο η αναγνώριση και ο εντοπισμός τους.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί:
• 7 ληστείες σε οικίες,
• 4 ληστείες σε οδηγούς,
• 11 κλοπές από καταστήματα,
• 5 κλοπές από οικίες,
• 7 κλοπές από οχήματα και
• 23 κλοπές οχημάτων

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.