Μέγα λάθος η μη αξιοποίηση της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη

0

Η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει το μεταναστευτικό όσο ελάχιστοι στον κρατικό μηχανισμό.
Και αυτό δεν είναι κάποιο επικοινωνιακό παιχνίδι των ΜΜΕ αλλά η πραγματικότητα. Όσοι αστυνομικοί έχουν συνεργαστεί μαζί της για το μεταναστευτικό λένε το ίδιο πράγμα: «Γνωρίζει το αντικείμενο». Επίσης, έχει αναπτύξει εξαιρετικές επαφές με την Ευρώπη και με σοβαρούς ξένους αξιωματούχους, που σέβονται τη δουλειά της.

Συν ότι έχει συγκεντρώσει τεράστια εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, καθώς χειρίστηκε το κρίσιμο αυτό θέμα στις πιο δύσκολες περιόδους, όταν στην Ελλάδα έφταναν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

Για τους παραπάνω λόγους -και άλλους πολλούς που δεν γράφουμε για λόγους συντομίας- είναι πραγματικά κρίμα να μην αξιοποιηθεί η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη στο αντικείμενο του μεταναστευτικού, επειδή άλλαξε η κυβέρνηση. Η αντιστράτηγος είναι υπηρεσιακός παράγοντας όχι πολιτικός. Και εάν κάποιοι ήθελαν να τη συνδέσουν με το ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνη το προκάλεσε. Τη δουλειά της κοιτούσε. Και εάν έπρεπε να συνεργαστεί για παράδειγμα με κάποιον υπουργό το έκανε για αυτόν ακριβώς το λόγο. Γιατί ήθελε να γίνει η δουλειά.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλα τα στελέχη που καλούνται από εδώ και στο εξής να διαχειριστούν το μεταναστευτικό χρειάζονται δίπλα τους τη Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Μόνο να κερδίσουν έχουν.

Γράφουμε όλα αυτά διότι πολλοί θεωρούν βέβαιο ότι στις κρίσεις που θα γίνουν είτε αύριο είτε τη Δευτέρα η αντιστράτηγος θα «κοπεί». Γνώμη μας είναι ότι είτε ως αντιστράτηγος είτε από οποιαδήποτε άλλη θέση η αντιστράτηγος έχει να προσφέρει στη διαχείριση του μεταναστευτικού και δεν θα πρέπει οι «παρωπίδες» να στερήσουν από τον κρατικό μηχανισμό ένα αξιόλογο στέλεχος.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.