Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.: Η σοβαρότητα είναι μία αρετή που δεν έχουν επιδείξει…

0

Ανακοίνωση εξέδωσε η συνδικαλιστή παράταξη Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. για το ζήτημα της αναγνώρισης του αστυνομικού επαγγέλματος ως επικίνδυνο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Σε ένα κράτος δικαίου, όπως πιστεύουμε ότι είναι η χώρα μας, υφίσταται συγκεκριμένη νομοθετική διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα, σύμφωνα με την ισχύουσα διάκριση των εξουσιών. Για την αναγνώριση του αστυνομικού επαγγέλματος ως επικίνδυνο, όπως και κάθε άλλου θέματος που χρήζει ρύθμισης, υπάρχουν δύο νομικοί οδοί.

Προωθείται και νομοθετείται μία ειδική ρύθμιση (σ.σ. όπως προτείναμε συγκεκριμένες Ενώσεις της παράταξης μας), τεκμηριωμένη και νομοτεχνικά επεξεργασμένη, όπως η πρόταση μας που σας κοινοποιήσαμε (σ.σ. η οποία όμως πρέπει να συνοδευτεί από άλλες διατάξεις που να ρυθμίζουν το ειδικό αυτό καθεστώς σχετικά με συνταξιοδοτικά, οικονομικά κ.ά. θέματα).

Εντάσσεται το αίτημα στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει και ρυθμίζει παρόμοια ζητήματα (σ.σ. με τις ιδιαιτερότητες φυσικά που ισχύουν για τους αστυνομικούς στα συναφή θέματα). Οι Ενώσεις μας έχουν προτείνει εγγράφω και τις δύο νόμιμες και εμπεριστατωμένες λύσεις, για να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των συναδέλφων.

Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό και να μιλούν για σοβαρότητα, ενώ δεν την έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα.

Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.