Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.: Αποδέσμευση από το πάρεργο των επιδόσεων με αφορμή τον «Covid 19»

0

Την αποδέσμευση της ΕΛ.ΑΣ., από το πάρεργο των επιδόσεων, ζητά η συνδικαλιστική παράταξη Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με αφορμή το τελευταίο διάστημα που επικρατεί έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού «Covid 19», για λόγους δημοσίας υγείας αλλά και γενικά εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού – μείωση της γραφειοκρατίας, προτείνουμε οι επιδόσεις δικογράφων και εγγράφων, όπως προσκλήσεις ιδιωτών και κλήσεις για καταθέσεις, να γίνονται ψηφιακά στα e-mail των ενδιαφερομένων.

Κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί με συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής πολιτικής, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Έτσι, άμεσα και χωρίς να απαιτείται καμία νέα πρόσληψη (χωρίς μισθολογικό ή άλλου είδους κόστος για το Δημόσιο), αποδεσμεύονται οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. από ένα χρόνιο πάρεργο.

Αποτέλεσμα αυτής της αποδέσμευσης είναι το αστυνομικό προσωπικό να ασχολείται περισσότερο με θέματα αμιγούς αστυνόμευσης. Δίχως να ξεχνάμε βέβαια την προστασία του περιβάλλοντος αφού δεν θα χρησιμοποιείται τόσος μεγάλος όγκος χαρτιού.

Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά, όπως άλλωστε επιτάσσει η εποχή που ζούμε.

Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.