«Λουκέτο» στο Τ.Α. Ηλιούπολης λόγω έλλειψης προσωπικού;

0

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν στις 20 Αυγούστου οι κάτοικοι της Ηλιούπολης που θέλησαν να επισκεφθούν το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για προσωπικές τους υποθέσεις. Και αυτό γιατί το τμήμα ήταν, σύμφωνα με καταγγελίες, κλειστό και έρημο ελλείψει προσωπικού!

Αναδημοσίευση από Zougla.gr, του Παναγιώτη Βλαχουτσάκου

Οι καταγγελίες, οι οποίες προέρχονται και από αστυνομικούς κύκλους, είναι ιδιαίτερα σοβαρές και καταδεικνύουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι εκείνη την ημέρα, δηλαδή στις 20 Αυγούστου, ο ίδιος ο διοικητής αναγκάστηκε να προβεί σε μεταγωγή κρατουμένου, αφού στο τμήμα δεν υπήρχε ψυχή!

Όσον αφορά, δε, στις περιπολίες ασφαλείας στους δρόμους της περιοχής, αυτές κρίνονται ως ανύπαρκτες. Όπως λένε αστυνομικοί κύκλοι στο zougla.gr, ένα από τα προβλήματα που συμβάλλουν στην ερήμωση των Τμημάτων της Ηλιούπολης είναι η συνεχής ζήτηση προσωπικού από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής για μέτρα τάξης και ασφάλειας.

«Η κατάσταση έφθασε σε τέτοιο σημείο, που να μην υπάρχει ούτε αξιωματικός υπηρεσίας τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Είχαν πάει μεταγωγή και το τμήμα ήταν κλειστό» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε μέσω του zougla.gr ο γ.γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Όπως ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος, όταν παρατηρείται έλλειψη αξιωματικού υπηρεσίας στα τμήματα ασφαλείας πρέπει να ενημερώνεται άμεσα ο εισαγγελέας.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας καταγγέλθηκε πως αναγκάστηκε ο ίδιος ο διοικητής να κάνει μεταγωγή γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμοι αστυνομικοί. Έκανε τη μεταγωγή για να μην κόψει την ημερήσια ανάπαυση κάποιου αστυνομικού. Στα συγκεκριμένα τμήματα ασφαλείας της νότιας Αττικής η λέξη ”ρεπό” δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των υπηρετούντων αστυνομικών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.