Ληστές του ΑΧΕΠΑ: «Καμία σχέση με την τρομοκρατία… Για βιοποριστικούς λόγους το κάναμε…»

0

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Μετά την απολογία τους ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 41χρονος Γιάννης Δ. και ο 35χρονος Κωνσταντίνος Σ. κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Αναδημοσίευση από «Καθημερινή», Γιάννης Σουλιώτης

Αντίθετα, ελεύθερη με εγγύηση 3.000 ευρώ αφέθηκε η 39χρονη συλληφθείσα. Στους δύο πρώτους αποδίδονται οι κατηγορίες της ένοπλης ληστείας, της πλαστογραφίας και της απείθειας, ενώ στην 39χρονη της απλής συνέργειας στη ληστεία της χρηματαποστολής. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, οι δύο αντιεξουσιαστές επέστρεψαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης απ’ όπου επρόκειτο να μεταχθούν ο μεν Δ. στις φυλακές Κομοτηνής ο δε Σ. σ’ αυτές της Νιγρίτας.

Ενώπιον του ανακριτή αποδέχθηκαν ότι πήραν μέρος στη ληστεία και επικαλέστηκαν ως κίνητρό τους οικονομικά προβλήματα. Αρνήθηκαν ότι στόχος τους ήταν η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και επεσήμαναν ότι στη διάρκεια της ληστείας δεν άσκησαν βία, ούτε προέβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψή τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής, η μυστική έρευνα ξεκίνησε την 6η Ιουνίου, ύστερα από ανώνυμη πληροφορία που ανέφερε ότι οι Δ. και Σ. σχεδίαζαν να ληστέψουν χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με στόχο να χρηματοδοτήσουν τρομοκρατική ενέργεια. Οι δύο ύποπτοι τέθηκαν υπό παρακολούθηση και την 9η Ιουνίου διαπιστώθηκε ότι ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητο του Δ.

Στα επίσημα έγγραφα οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι τη 10η και την 11η Ιουνίου οι τρεις ύποπτοι κατόπτευσαν τους χώρους του νοσοκομείου και καταλήγουν με την περιγραφή της ληστείας το πρωί της 12ης Ιουνίου, αφού επισημάνουν ότι πριν μεταβούν στο ΑΧΕΠΑ αντικατέστησαν τις πινακίδες του Ι.Χ. με άλλες που αντιστοιχούσαν σε ιδίου τύπου όχημα ταξινομημένο στη Θεσσαλονίκη. Δεν αποκαλύπτουν άλλες λεπτομέρειες για τις επαφές και τις κινήσεις των Δ. και Σ. στο διάστημα των –τυπικά– έξι ημερών που βρίσκονταν υπό επιτήρηση.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Γιώργος Κακαρνιάς και Κωνσταντίνα Κάτσια, μιλώντας στην «Κ», επεσήμαναν ότι ενώ η αστυνομία διέθετε πληροφορίες ότι οι εντολείς τους σκόπευαν να κάνουν ληστεία, δεν έδρασαν ώστε να τους αποτρέψουν αλλά επέλεξαν να αφήσουν τη ληστεία να εξελιχθεί πριν προχωρήσουν σε συλλήψεις, εκθέτοντας σε κίνδυνο όσους βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.