Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ: Οι παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής και το… άρωμα γυναίκας

0

Παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, από το 2010 όταν είχε συλληφθεί μαζί με ένα ακόμη άτομο στην οδό Καισάρειας στη Νέα Σμύρνη να εξέρχεται από ενοικιαζόμενη αποθήκη στην οποία βρέθηκε οπλισμός, είναι ο ένας από τους δύο δράστες της ληστείας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Τότε είχε διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με τον 35χρονο σήμερα να αρνείται κάθε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και στη φωτογράφιση για τον σχηματισμό φακέλου στην Ασφάλεια, κρατούνταν από αστυνομικούς. Τότε, μετά από συσχετισμό δύο δικογραφιών, είχε προφυλακιστεί για 30 μήνες –το ανώτατο όριο βάση τον Ποινικό Κώδικα- με το Συμβούλιο Εφετών να αποφασίζει την παράταση της προφυλάκισης του κατά 6 ακόμη μήνες καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η δίκη.

Ωστόσο, ο 35χρονος σήμερα ξεκίνησε απεργία πείνας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για «παράνομη παράταση της προφυλάκισής του». Δεκατέσσερις ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με προβλήματα υγείας, ενώ δεκάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε όλη την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε τις ανησυχίες της για την επιπλέον παράταση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης. Στις 11 Ιουλίου 2013 αποφασίστηκε η προσωρινή αποφυλάκιση του με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους, με τον ίδιο να τους παραβιάζει και να εξαφανίζεται.

Σχεδόν 6 μήνες αργότερες, στις αρχές Ιανουαρίου 2014 συλλαμβάνεται ξανά για παράβαση των περιοριστικών όρων, ενώ στο διάστημα αυτό ανιχνεύθηκε το αποτύπωμά του σε πειστήρια που είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα που διατηρούσε συγκατηγορούμενος του για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στο Χαλάνδρι. Μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ. Ήδη από τον πρώτο μήνα παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, καθώς δεν εμφανίστηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει το «παρών». Στις 5 Αυγούστου 2016, ύστερα από καταδίωξη στην Σπάρτη, συνελήφθη μαζί με ένα ακόμη άτομο της ηγετικής σπείρας με την ονομασία «Ληστές με τα μαύρα». Και τότε όμως είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς δεν υπήρχε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Τους τελευταίους μήνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθούσε τα ίχνη του και μετά τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης συνελήφθη άμεσα.

Καταδικασμένος σε 25 χρόνια κάθειρξης, μόνο για τη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας το 2006, είναι ο δεύτερος από τους σημερινούς συλληφθέντες. Ο 41χρονος σήμερα άνδρας, θεωρείται ηγετικό μέλος της διαβόητης συμμορίας που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως «οι ληστές με τα μαύρα». Το παρελθόν του περιελάμβανε και συμμετοχή σε ομάδες αντιεξουσιαστών. Μαζί τους έχει συλληφθεί και μία γυναίκα 39 ετών, ο ρόλος της οποίας σε άλλες ποινικές υποθέσεις διερευνάται από τις Αρχές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.