Λέρος: Κλοιός για τον διαχειριστή της αποθήκης και τους γνώστες της διαδρομής

0

Από μια τελευταία εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση απώλειας στρατιωτικού οπλισμού από τη Λέρο, που γίνεται γνωστή από στρατιωτικές πηγές, προκύπτει ότι η καταγραφή του υλικού είχε αρχίσει περίπου επτά ημέρες νωρίτερα, πριν από τη Δευτέρα που ανακοινώθηκε η απώλειά του.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν πως αυτό δεν έγινε εσκεμμένα προκειμένου να καλυφθεί το γεγονός, αλλά για να γίνει ενδελεχής έλεγχος από τη στιγμή που χτύπησε ο νέος διαχειριστής τον συναγερμό απώλειας του στρατιωτικού υλικού. Οι καταμετρήσεις ξεκίνησαν από εκείνη τη στιγμή ώστε ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο του λάθους κι όταν πλέον ήταν σίγουροι εξεδόθη η ανακοίνωση.

Πάντως ο Αξιωματικός που έφτασε στο νησί της Λέρου και στη συγκεκριμένη μονάδα για ν’ αντικαταστήσει τον διαχειριστή-αποθηκάριο από τις πρώτες καταμετρήσεις που έκανε ο ίδιος διαπίστωσε ότι, άλλα του έλεγαν τα έγγραφα που κρατούσε και άλλα τα μάτια του και εκείνα που μετρούσε, με την ασυμφωνία των στοιχείων να μεγαλώνει. Ο ίδιος φέρεται να έδωσε βαρύτητα στα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, γνωρίζοντας την κρισιμότητα που έχουν κι εκεί βρέθηκε το μεγάλο και σοβαρότατο λάθος.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης νέες πληροφορίες έλεγαν πως έλεγχος εκτός από τον καθιερωμένο του Δεκεμβρίου, είχε γίνει και τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και τότε δεν υπήρχε καμία απώλεια στον οπλισμό, σύμφωνα με την κατάθεση που έχει δοθεί. Ο αποθηκάριος-διαχειριστής που ήταν να παραδώσει τα κλειδιά στον επόμενο, για το Πολεμικό Ναυτικό και τις αρχές ασφαλείας που έχουν επιληφθεί του συμβάντος, είναι το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση.

 

Πηγή : ethnos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.