Κυριακάκος για λιποθυμία αστυνομικού: «Να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»

«Η ΕΑΣΥΑ έχει πάμπολλες φορές εκφράσει τις αντιρρήσεις της όσον αφορά τις στατικές φυλάξεις από μηχανοκίνητες μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. για τους πάσης φύσεως κινδύνους που αυτές εγκυμονούν»

0

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, Τάκης Κυριακάκος, επιβεβαίωσε τη λιποθυμία αστυνομικού της Ομάδας «Ζ» λόγω θερμοπληξίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μάλιστα, επικοινώνησε με τον διοικητή της Άμεσης Δράσης, ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κουτσιβίτη, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει άλλο τέτοιο περιστατικό. «Η ΕΑΣΥΑ έχει πάμπολλες φορές εκφράσει τις αντιρρήσεις της όσον αφορά τις στατικές φυλάξεις από μηχανοκίνητες μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. για τους πάσης φύσεως κινδύνους που αυτές εγκυμονούν», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του ο Τάκης Κυριακάκος.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη συνάδελφος της Ομάδας «Ζ» που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία μεσημβρινές ώρες της 16/7/2021 σε σταθερό σημείο πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα στο 401 ΓΣΝ και απ’ την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία της ΕΑΣΥΑ αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο νομικών θεμάτων, Παναγιώτη Κυριακάκο και τον αντιπρόσωπο της ΕΑΣΥΑ, Ιωάννη Βιδάλη μετέβη στο στρατιωτικό νοσοκομείο, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του συναδέλφου, αλλά και να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες έλαβε χώρα το λιποθυμικό επεισόδιο.

Αφού ενημερώθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του μετά από αρκετή ώρα αποχώρησε απ’ το σημείο. Εν συνεχεία ο αντιπρόσωπος της Ομάδας «Ζ», ανθ/μος Αλέξανδρος Παπανδριανός με τον αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Κυριακάκο επικοινώνησαν με την διοίκηση της Υπηρεσίας και συγκεκριμένα με τον ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κουτσιβίτη, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό με άλλον συνάδελφο της Ομάδας «Ζ» λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου φύλαξης, καθόσον αυτό είναι παντελώς εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Ο καύσωνας που επικρατεί λόγω θέρους κάνει την εκτέλεση στατικής υπηρεσίας στο εν λόγω σημείο προβληματική και επικίνδυνη, προβληματισμός με τον οποίο συμφώνησε και ο διοικητής της Άμεσης Δράσης.

Μάλιστα προκειμένου να αποφευχθεί και νέο λιποθυμικό επεισόδιο με έτερο συνάδελφο, έδωσε άμεσα εντολή ώστε ο συνάδελφος που εκτελεί υπηρεσία στο εν λόγω σημείο να αλλάζει ανά μία ώρα με έτερο αστυνομικό της Ομάδας «Ζ» που εκτελεί υπηρεσία σε κοντινή απόσταση σε θωρακισμένη σκοπιά η οποία διαθέτει κλιματιστική μονάδα. Η ΕΑΣΥΑ έχει πάμπολλες φορές εκφράσει τις αντιρρήσεις της όσον αφορά τις στατικές φυλάξεις από μηχανοκίνητες μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. για τους πάσης φύσεως κινδύνους που αυτές εγκυμονούν και μάλιστα καθ’ υπέρβαση του Π.Δ. 141/91 και όπως αυτό τροποποιήθηκε, το οποίο και ορίζει ρητά πως οι φυλάξεις στατικών σημείων γίνεται είτε από αστυνομικούς εντός θωρακισμένης σκοπιάς όπου αυτό είναι εφικτό, είτε με επιτήρηση από εποχουμένη περιπολία

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.