Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: «Στοχοποιήσεις» αξιωματικών-Τα «κέντρα» που επηρεάζουν αποφάσεις

0
Την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή προγραμματίζεται το ΚΥΣΕΑ που θα αποφασίσει τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως γίνεται πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα σενάρια και η ονοματολογία δίνουν και παίρνουν.
Έτσι και τώρα… Μόνο στην Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα υπάρχουν τόσα διαφορετικά σενάρια! Λογικά οι επιδόσεις των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων θα ήταν αρκετές για να ληφθούν οι αποφάσεις. Όμως “στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς”… Κάπως έτσι ,ακόμη και μετά από τη δεκαετή πολιτική,οικονομική, κοινωνική θύελλα οι κρίσεις Αρχηγών καθορίζονται από πολλά διαφορετικά κέντρα! Οι επιδόσεις τους; Ελάτε τώρα…Ποιος δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες …
Τα δεδομένα των κρίσεων:
•Οι κομματικές πιέσεις. Δεν είναι δα και μυστικό ότι από την πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης ,υπάρχουν κομματικές πιέσεις για “αλλαγές εδώ και τώρα”! Ευτυχώς ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος “κράτησε γερά” σ’΄ αυτές τις πιέσεις. Όχι τυχαία. Έχει σχέση με το επόμενο…
•Τα ελληνοτουρκικά και η ένταση που επιβάλλει στην περιοχή η Τουρκία, ήταν ο λόγος για τον οποίο ο κ.Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις. Απολύτως λογικό και η αντίδραση του έδειξε ότι έχει καταλάβει και τη θέση του και την ευθύνη που αυτή φέρει.
•Απόστρατοι. Η ΝΔ έχει παράδοση στο θέμα. Ο τομέας αποστράτων έχει πάντα λόγο στις επιλογές των κρίσεων.Ανάμεσα σ’ αυτούς που έχουν στοχοποιήσει Αξιωματικούς για τους οποίους ζητούν την αποστρατεία τους, υπάρχουν και ορισμένοι που έφθασαν ψηλά στην ιεραρχία επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Τότε ήταν “παραπονούμενοι” για το κυνηγητό από … “τη Δεξιά”! Είτε μετά από την αποστρατεία τους ,είτε μετά από τις ευρωεκλογές, επέστρεψαν εκεί που έλεγαν ότι ανήκουν πριν τον Ιανουάριο του 2015. Τώρα θέλουν να ΄χουν άποψη για τις κρίσεις και δεν αναφερόμαστε μόνο στους Αρχηγούς. Ήδη ακούμε ονόματα “στόχων”.Κοινό σημείο των “στοχοποιημένων”; Είναι όλοι τους πολύ ικανά στελέχη!
•Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τελείως διαφορετική προσέγγιση για τις επιλογές που θα γίνουν και εντός ΥΠΕΘΑ. Άλλη οπτική γωνία έχει ο ΥΕΘΑ κι άλλη ο ΥΦΕΘΑ. Αυτό δεν θα ΄ναι πρόβλημα, αν κριτήριο και των δύο είναι αυτό που προαναφέραμε: οι επιδόσεις όσων κριθούν ,είτε για να μείνουν, είτε για να φύγουν ,είτε για να αναλάβουν την ηγεσία Γενικού Επιτελείου.
Από τα αποτελέσματα τα φανεί ποια…τάση επικράτησε. Τότε θα γράψουμε για πρόσωπα και πράγματα…
πηγή: militaire.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.