Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Η πιθανή ημερομηνία και ο αστάθμητος παράγοντας

0

Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, εκτιμάται ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος φαίνεται ότι επιθυμεί τη διενέργεια κρίσεων, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά και να δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία του Σώματος. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο θα έχει η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς κανείς να μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για το πότε θα πραγματοποιηθούν τελικά οι κρίσεις.

Μία εκτίμηση είναι, πάντως, ότι αυτές θα λάβουν χώρα μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αφού δηλαδή πρώτα ξεπεραστεί ακόμα ένας σκόπελος, όπως είναι η περιφρούρηση των πορειών και των συγκεντρώσεων.

Η παρουσία της κ. Κατερίνας Παπακώστα στη θέση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη ίσως είναι ο αστάθμητος παράγοντας για τις τελικές επιλογές. Και αυτό διότι η κ. Παπακώστα προέρχεται από έναν διαφορετικό πολιτικό χώρο, σε σχέση με αυτόν τόσο του απερχόμενου υπουργού κ. Νίκου Τόσκα όσο και αυτό της Όλγας Γεροβασίλη.

Έτσι, εκτιμάται ότι ίσως τα δεδομένα αλλάζουν -τουλάχιστον σε έναν βαθμό- σε σχέση με την προϋπάρχουσα κατάσταση, όσον αφορά σε κάποιες επιλογές στελεχών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι υπάρχουν και σοβαρές «φωνές» στην ΕΛ.ΑΣ. που τάσσονται υπέρ της μη διενέργειας κρίσεων το προσεχές διάστημα. Υποστηρίζουν δηλαδή ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν κανονικά τον Ιανουάριο, προκειμένου να μη δίνεται η εικόνα της ευκαιριακής αντιμετώπισης του θέματος.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.