Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Ικανοί και φιλόδοξοι αξιωματικοί «κολλημένοι» σε Βαθμολόγιο και Επετηρίδα

0

Παραμονές των τακτικών κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ. και το katechaki συναντήθηκε με δύο αξιωματικούς, απ’ αυτούς που κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πολλά υποσχόμενοι για το Σώμα.

Ο ένας περίπου 40 ετών Αστυνόμος Α’ εδώ και μία διετία στον βαθμό, πτυχιούχος πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου. Ο δεύτερος περίπου 32 ετών Υπαστυνόμος Α’ στον βαθμό που αναμένει να προαχθεί σε Αστυνόμο Β’ εντός των επόμενων μηνών, επίσης κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου και με μεταπτυχιακό. Η συζήτηση γρήγορα περιστράφηκε γύρω από τις επικείμενες κρίσεις, την επετηρίδα και το βαθμολογία.

Πολύ σύντομα και με πρόχειρους υπολογισμούς διαπιστώσαμε ότι θα πρέπει να φτάσουν 50 ετών -ένα χρόνο πάνω, ένα χρόνο κάτω, μικρή σημασία έχει- προκειμένου να προαχθούν σε Αστυνομικούς Διευθυντές. Δύο στελέχη, που στην ελεύθερη αγορά θα ήταν περιζήτητοι και σε θέσεις υψηλής ευθύνης από πολύ μικρότερη ηλικία, θα πρέπει να περιμένουν περισσότερα από 25-26 χρόνια υπηρεσιακού βίου πριν φτάσουν σε ένα σημείο να θεωρούνται υψηλόβαθμοι.

Σε μία εποχή που τα πάντα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει την τύχη να διαθέτει στους κόλπους της αξιωματικούς με αγάπη για το Σώμα, με αξιοζήλευτες σπουδές, με Παιδεία, με διάθεση για προσφορά, που όμως θα μείνουν κολλημένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ή της επετηρίδας για να ακριβολογούμε!

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτοί οι δυο αξιωματικοί, αλλά πολλοί περισσότεροι που ενώ έχουν ικανότητες και όρεξη να δουλέψουν για μία καλύτερη Αστυνομία θα πρέπει να περιμένουν πολλά χρόνια πριν τους δοθεί η ευκαιρία να αφήσουν το αποτύπωμα τους.

Το ερώτημα, ωστόσο, που γεννάται είναι τι διάθεση και τις αντοχές θα έχουν αυτοί οι ανερχόμενοι σήμερα αξιωματικοί, όταν μετά από δυόμιση δεκαετίες στο Σώμα κληθούν να αναλάβουν θέσεις υψηλής ευθύνης; Η απάντηση προφανής…

katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.