Η Κρατική Ασφάλεια ταυτοποίησε 8 άτομα για την επίθεση στον πρύτανη

0

Ακόμα και ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. «επιστρατεύτηκε» για την ταυτοποίηση των νεαρών που φέρονται να επιτέθηκαν στο πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την 29η Οκτωβρίου 2020, εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. «σάρωσε» όλα τα τηλέφωνα που λειτουργούσαν την ώρα της επίθεσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε «ταυτοποιήσεις» με υπόπτους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι φερόμενοι ως δράστες ήταν γνωστοί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας από τη συμμετοχή τους σε προηγούμενες δράσεις του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους αξιοποιώντας δεδομένα που προέκυψαν από τις σαρώσεις σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν περιμετρικά του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ καθώς και μαρτυρίες. Η επικήρυξη των δραστών φαίνεται ότι δεν συνέδραμε το έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση δεν προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων αλλά έστειλε κλήσεις σε απολογία στους 8 κατηγορούμενους.

Τα άτομα αυτά κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.