Κώστας Χύτας: Καλή χρονιά με ανυπαρξία καθαριότητας!!!

0

Ελλάδα 2019… Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι κάθε πρώτη του χρόνου θα υπάρχει το γνωστό θέμα με την καθαριότητα, μάλλον με την μη καθαριότητα. Ο λόγος; Αδυνατώ να καταλάβω. Επαναλαμβανόμενο όμως περιστατικό, παύει να είναι τυχαίο…

Άρθρο του Κώστα Χύτα
Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Οι διαγωνισμοί πάνε και έρχονται. Όμως κύριοι το αποτέλεσμα δεν το «γεύεστε» εσείς αλλά ο αστυνομικός των Υπηρεσιών και οι πολίτες που επισκέπτονται τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
• Αλήθεια στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη επικρατεί αυτή η τραγελαφική κατάσταση;
• Θέλουν κάποιοι να δείξουν πλεόνασμα ή απλά πρόκειται για ανικανότητα;

Ερωτήματα τα οποία βαραίνουν την «τσέπη» του κάθε αστυνομικού, τον οποίο παρακινούν μάλιστα ανώτεροι αξιωματικοί να βάζει ρεφενέ από την τσέπη του χρηματικό ποσό, με το πρόσχημα ότι χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες !!! Κύριοι τις προτροπές σας αυτές αποτυπώστε τες και εγγράφως, ειδάλλως την επόμενη φορά θα αναγκαστούμε να αναφέρουμε ονόματα και Υπηρεσίες που συμβαίνει αυτό. Την υποχρέωση της Πολιτείας δεν θα την πληρώνει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ο αστυνομικός…

Η έλλειψη καθαριότητας έχει καταστήσει κατά καιρούς τις αστυνομικές υπηρεσίες σύγχρονες «τρώγλες», οι οποίες δεν συνθέτουν εικόνα πολιτισμένης Χώρας, ενώ θέτουν σε κίνδυνο την υγεία αστυνομικών που εργάζονται, των πολιτών που επισκέπτονται τους αστυνομικούς χώρους, αλλά και των κρατουμένων κατά την βραχύβια παραμονή τους στους αστυνομικούς χώρους κράτησης.

Συνεπώς, είτε κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και βολεύονται χωρίς να τους ενοχλεί η εικόνα αστυνομικών ανδρών και γυναικών να μαζεύουν σκουπίδια, είτε σε κεντρικό επίπεδο υπάρχει αδιαφορία.

Όπως και στο παρελθόν, ως Ένωση Αθηνών απευθυνθήκαμε εκ νέου στην Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντολογικής Υγιεινής/Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών από την οποία απεστάλησαν υπηρεσιακώς επόπτες υγείας, την έκθεση- κόλαφος των οποίων παραλάβαμε και εκτιμούμε. Στη συνέχεια θα καθορίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας, κινήσεις οι οποίες επιβάλλεται να περιλαμβάνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας της Ένωσής μας σε Υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα, καθώς και εκδήλωση κάθε μέσου ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.

Καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε μερικοί

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένθεν & ένθεν η πρωτοφανής Διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. καθ’ υπόδειξη του Αρχηγείου να αποσπασθούν αστυνομικοί Υπηρεσιών που Διοικητικά ανήκουν στη Γ.Α.Δ.Α., στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Μια Διαταγή της οποίας η προσεκτική «μετάφραση» θα μπορούσε να είναι:

«Η Ένωση Αθηνών είναι στόχος». Και για όσους δεν αντιλαμβάνονται τι εννοώ, να γίνω πιο σαφής. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθηνών Πάκος Δημοσθένης προέρχεται από τη Δ.Α.Ε.Α., όπως και ο Αντιπρόεδρος Καρδιασμένος Μιχάλης, ο αναπλ. Ταμίας Τσοκαναρίδης Ιωάννης και τουλάχιστον 20 αντιπρόσωποι. Τα ΜΑΤ (να χρησιμοποιήσω την παλιά τους ονομασία), είναι μια ιδιόμορφη Υπηρεσία από την οποία οι περισσότεροι δυσκολεύονται να μετατεθούν προς άλλη Υπηρεσία. Τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρήθηκε μια συνεχής «φυγή» από την Υπηρεσία αυτή προς τα Επίσημα. Ο νοών νοείτω…

Συνεπώς η πάλαι ποτέ ισχυρή σε προσωπικό Δ.Α.Ε.Α., έχει απολέσει το 40 % της δύναμής της. Οι διμοιρίες εκτελούν το δύσκολο έργο τους με λειψό προσωπικό. Τόσο καιρό η Ένωση Αθηνών ζητούσε την ενίσχυσή τους με έναν μοναδικό τρόπο. Την τροποποίηση του Π.Δ. των μεταθέσεων, ώστε να δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων στη Δ.Α.Ε.Α. και στο Μεταγωγών. Μια πρόταση που κατά τη γνώμη μου είναι μονόδρομος ώστε να ενισχυθούν οι διμοιρίες, χωρίς να δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα.

Επισημαίνω επίσης ότι:
• Αν κάποιοι θεωρούν ότι εκδίδοντας μια Διαταγή και αποσπώντας με το ζόρι άτομα μέχρι 35 ετών στη Δ.Α.Ε.Α., θα λύσουν το πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι μάλλον ζουν σε άλλον πλανήτη.
• Η δουλειά των ΜΑΤ είναι δύσκολη και δεν μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε, (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, που υπηρετώ στην Δ/νση Ασφαλείας). Πόσω μάλλον ένας δυσαρεστημένος 30 άρης.
• Αποσπούν προσωπικό από τις ήδη διαλυμένες μάχιμες Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, αφήνοντας στο απυρόβλητο κάποιες άλλες, δείχνοντας έτσι ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, όπως είπα και στην αρχή, να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ένωσή μας. Αλλά ξέχασα τα Αστυνομικά Τμήματα, η Ασφάλεια, η Τροχαία και το Αλλοδαπών που βγάζουν το 90 % της Αστυνόμευσης είναι προνομιούχα !!! Και ας μην υπάρχει άνθρωπος στην Υπηρεσία από τα ατελείωτα μέτρα που το Αρχηγείο διατάζει συνεχώς… Ή εμείς είμαστε τρελοί λοιπόν, ή κάτι άλλο συμβαίνει.
• Δεν συμπεριλαμβάνονται άτομα από τις πεζές περιπολίες, άτομα τα οποία επίσης επιλέχθηκαν περίπου με τον ίδιο τρόπο, ξανά από την ίδια δεξαμενή Υπηρεσιών.
• Εξαιρούν Υπηρεσίες οι οποίες ενδεχομένως να είχαν επιθυμούντες για τα ΜΑΤ.
• Δεν εκδόθηκε αρχικά Διαταγή να δηλώσουν τυχόν επιθυμούντες για τη Δ.Α.Ε.Α.
• Όποιος από τους λαλίστατους συνδικαλιστές μπορεί, ας έρθει να υπηρετήσει στα ΜΑΤ όπως υπηρετεί ο Πάκος Δημοσθένης, ο Καρδιασμένος Μιχάλης και ο Τσοκαναρίδης Γιάννης πριν ξεκινήσει να κάνει δηλώσεις αριστερά και δεξιά, αποκαλώντας τους συναδέλφους των ΜΑΤ ως «δυνάμεις καταστολής». Και για να μην γελιόμαστε, η Δ.Α.Ε.Α. έχει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και την ιδεολογία του καθενός εκάστου που κυβερνά. Ας μην ξεχνούν όμως όλοι αυτοί που ομιλούν, ότι για οτιδήποτε συμβαίνει, άπαντες τα ΜΑΤ καλούν για ενίσχυση…

Βροντοφωνάζουμε ακόμα μια φορά την ξεκάθαρη θέση μας:

ΝΑΙ στην ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. με νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες, με τον σωστό τρόπο που τους φωνάζουμε εδώ και 3 χρόνια.

ΝΑΙ στην πρόσληψη περισσότερων Αστυφυλάκων μέσω του αδιάβλητου συστήματος των Πανελληνίων Εξετάσεων. Άλλωστε βγήκαμε και από τα μνημόνια αν δεν απατώμαι !!!

ΟΧΙ στην επιλογή προσωπικού με το έτσι θέλω από τις ήδη διαλυμένες Υπηρεσίες, που προσφέρουν τα μέγιστα στην υπηρεσία του πολίτη.

«Εμάς συμμέτοχους δεν θα μας κάνετε»

Αναδημοσίευση από τη «Σύγχρονη Αστυνομία», που εκδίδει η Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.