Κοινόβιο «Christiania»: Με μεγάλα εμπόδια η έρευνα του Γιώργου Τσούκαλη στη Δανία για τον Νικόλα Θεοδωρίδη

0

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που παρουσιάζει η έρευνα για τον εντοπισμό του 20χρονου αγνοούμενου Νικόλα Θεοδωρίδη, ο Γιώργος Τσούκαλης δεν το βάζει κάτω. Ευρισκόμενος εδώ και μέρες στη Δανία, ήρθε αντιμέτωπος με «φυλακές ψυχών», όπως γλαφυρά περιγράφει το κοινόβιο «Christiania».

«Παρ’ ότι έζησα συγκλονιστικά γεγονότα στην επαγγελματική μου πορεία, ποτέ δεν φαντάστηκα αυτά που είδα στις “φυλακές ψυχών” (κοινόβια και παραθρησκευτικές οργανώσεις) στη Βόρεια Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Έλληνας ιδιωτικός ερευνητής. Ο Γιώργος Τσούκαλης κάνει λόγο για «αποδομημένες προσωπικότητες που εργάζονται για το φαγητό και τη στέγη, πολλοί εκ των οποίων έχουν περιουσία στην οποία προσβλέπουν οι επικεφαλείς των ομάδων αυτών».

Στο πλαίσιο της έρευνας για τον Νικόλα Θεοδωρίδη, ο Γιώργος Τσούκαλης επιχείρησε να μπει στο κοινόβιο «Christiania», ωστόσο, συνάντησε σθεναρή αντίσταση και φυσικά ούτε λόγος για φωτογραφίες ή βίντεο. «Οι επικεφαλείς δεν ασκούν μόνο οικονομικό αλλά και ψυχοπνευματικό έλεγχο στα άτομα που έχουν παρασυρθεί εκεί», σημειώνει ο ιδιωτικός ερευνητής και κάνει λόγο για σοκαριστική εμπειρία.

Αρωγός στην προσπάθεια για να βρεθεί ο 20χρονος Νικόλας Θεοδωρίδης και ο Έλληνας πρέσβης στην Κοπεγχάγη, Νίκος Κοτροκόης, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Τσούκαλη και έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για την πορεία των ερευνών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.