Κλοπή οπλισμού στη Λέρο: Στο νησί η Αντιτρομοκρατική – Ξυπνούν μνήμες από 17Ν και Συκούριο

0

Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, θα μετέχουν στις έρευνες για τον κλεμμένο οπλισμό από αποθήκη της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

Από την πρώτη έρευνα των αξιωματικών του ΠΝ προέκυψε ότι λείπουν αντιαρματικά όπλα, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, ξυπνώντας μνήμες από το περιστατικό κλοπής βαρέως οπλισμού -τις παραμονές Χριστουγέννων του 1989- από τη 17Ν στο Συκούριο της Λάρισας. Γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και η παρουσία κλιμακίων από την Αθήνα, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να συζήτηση περί τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης στο χώρο που φυλάσσονταν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά όπλα κι αυτό δείχνει ότι πιθανότατα υπήρξε συνεργασία μέσα από τη μονάδα του ΠΝ.

Την ίδια ώρα, η καταμέτρηση του οπλισμού συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει κλαπεί και σε τι ποσότητα, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί λαμβάνουν καταθέσεις για να προσδιοριστεί ο χρόνος και ο τρόπος που έβγαλαν… φτερά τα όπλα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δόθηκε εντολή για να γίνει άμεση καταμέτρηση κάθε όπλου που υπάρχει στο νησί -ακόμα και τις σφαίρες-.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.