Κίσσας, Κάνιος Μπουζάς: Ασφαλίτες μέτρων, μεταγωγών και ενισχύσεων

0

Δημοσιεύουμε κείμενο – επιστολή μελών της «Δυναμικής Αντίδρασης Ν/Α Αττικής» που ήρθε στο email του katechaki.gr, με τίτλο “Ασφαλίτες μέτρων, μεταγωγών και ενισχύσεων”.

Αναλυτικά το κείμενο

Η υποστελεχωμένη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ν/Α Αττικής και τα Τμήματα Ασφαλείας δικαιοδοσίας της, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν μετά βίας στις αυξημένες υπηρεσιακές τους ανάγκες.

Καθημερινά παρατηρείται το φαινόμενο 60 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν/Α Αττικής αντί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην προστασία του πολίτη και την πρόληψη και αντιμετώπιση του εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων προαστίων, να καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσίες φύλαξης στόχων, εγκαταστάσεων και προσώπων σε άλλες περιοχές των Αθηνών, διανύοντας ταυτόχρονα αρκετά χιλιόμετρα, πάνω σε «διαλυμένα» και με χιλιάδες χιλιόμετρα υπηρεσιακά οχήματα. Πολλοί από τους παραπάνω διατιθέμενους αστυνομικούς αναγκάζονται να εκτελέσουν υπηρεσία πέραν του 8ώρου, λόγω των τεράστιων χιλιομετρικών αποστάσεων που διανύουν, προκειμένου να πάνε στην υπηρεσία στην οποία έχουν διαταχθεί.

Τα χειρότερα όμως δεν τελειώνουν εδώ, καθώς καθημερινά τουλάχιστον 5 «ασφαλίτες» των Νοτίων προαστίων καλούνται να βγάλουνε τα «κάστανα από τη φωτιά» εκτελώντας υπηρεσίες μεταγωγής κρατουμένων της Δ/νσης Μεταγωγών Δικαστηρίων και της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αθηνών, όταν η ίδια η Υποδ/νση και τα Τ.Α της δεν μπορούν να καλύψουν τις δικές τους μεταγωγές. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι περιπτώσεις που υποδιοικητές Τμημάτων Ασφαλείας και αξιωματικοί έχουν αναγκαστεί να πάνε μεταγωγές κρατουμένων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κατά συνέπεια, η εναπομείνασα δύναμη δεν φτάνει ούτε για την κάλυψη των βασικών λειτουργικών αναγκών των παραπάνω υπηρεσιών, ειδικότερα τώρα που το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης λειτουργεί όλο το 24ωρο, όπως αυτά της Ηλιούπολης και της Γλυφάδας. Να μην μιλήσουμε για την περιοχή των Μεσογείων στην οποία τις βραδινές ώρες επικρατεί το «απόλυτο σκοτάδι».

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει η πολιτική και η φυσική ηγεσία πως οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην ασφάλεια δεν είναι αστυνομικοί μέτρων, μεταγωγών και ενισχύσεων. Νομίζουμε πως πλέον οι αστυνομικοί μας έχουν φτάσει στα όρια τους, με την απαξίωση που βιώνουν.

Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν/Α Αττικής, συνεχίζουν με επαγγελματισμό και έντονο το αίσθημα του καθήκοντος που τους διακατέχει να μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους στην εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων που απασχολούν την κοινωνία μας.

Κίσσας Αχιλλέας, Κάνιος Χαράλαμπος, Μπουζάς Ευάγγελος
Μέλη συνδικαλιστικής παράταξης «Δυναμική Αντίδραση Ν/Α Αττικής»

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.