«Κινούμαστε με ασφάλεια»: Πολιτεία, εκπαιδευτές και Αστυνομία ένωσαν τις δυνάμεις τους (photos)

0

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες από την Ένωση Εκπαιδευτών Οδικής και Κυκλοφοριακής Αγωγής Αθήνας. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης η Γεωργία Παράσχου, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατάμεστη Αίθουσα εκδηλώσεων του «Σεράφειου Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αθήνας» με πρωταρχικό της στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου οδικού δικτύου και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Με τίτλο «Κινούμαστε με ασφάλεια» η Ένωση Εκπαιδευτών Οδικής και Κυκλοφοριακής Αγωγής Αθήνας διοργάνωσε για πρώτη φορά, μέσα από την αρμονική συνεργασία των θεσμών και των πολιτών να ημερίδα για την προτεραιότητα της διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής.

Την παρουσίαση της Ημερίδας είχε η κα. Γεωργία Παράσχου, η οποία με το ήθος και την ευχέρεια λόγου της συντόνισε για ακόμη μια φορά ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους.

Οι ομιλητές της βραδιάς ως αρμόδιοι για θέματα Οδικής Συμπεριφοράς τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή. Αναλυτικότερα, την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών κ. Πουλιάσης Νικόλαος, ο Γ.Γ. της Ένωσης κ. Κίμωνας Λογοθέτης ο οποίος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στην Πράξη και όχι στα λόγια δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για συμμόρφωση στους κανόνες ΚΟΚ αλλά και την σπουδαιότητα της Οδικής συμπεριφοράς. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην ιδέα και υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής αφού τόνισε πως θα γίνουν ουσιαστικές ενέργειες στο άμεσο μέλλον.

Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Υποψ. Δήμαρχο Αθήνας κ. Μπακογιάννη Κώστα υποδέχτηκαν στην εκδήλωση ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια για όλη αυτή την προσπάθεια και τόνισε χαρακτηριστικά τις επιτακτικές δράσεις αλλαγής και καινοτομίας που θα φέρει στο Δήμο Αθήνας. Με τη σειρά του μίλησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Υποψ. Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης Γεώργιος ο οποίος πάντοτε καυστικός και ρεαλιστικός τόνισε τη σπουδαιότητα επιμόρφωσης και κατάρτισης αφού μίλησε και με στατιστικά αναφερόμενος σε θέματα τροχαίων ατυχημάτων.

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής κ. Καλλιακμάνης Γεώργιος μίλησε αναλυτικά για την Συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα οδικής κυκλοφορίας. Το παρών έδωσε και ο Διοικητής Α’ Τμήματος Τροχαίας Πειραιώς κ. Νικολάκης Φώτιος.

Στην εκδήλωση έγινε επίσημη παρουσίαση των νέων σημάτων κώδικα για τα ποδήλατα από τον Διευθυντή Ανάπτυξης του Οργανισμού EUOVELO, κ. Παπαγεωργιου Σπύρου, όπως έγινε ενεργητική και παθητική αναπαράσταση τροχαίου ατυχήματος από τον πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων Εισαγγελίας Αθηνών & Πειραιώς κ. Παλαμήδη Ιωάννη, για τα στατιστικά ατυχημάτων και την καλή οδική συμπεριφορά μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Τροχαίων Εγκλημάτων κ. Κουβίδης Γιώργος καθώς και ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ κ. Ξενιάδης Στέλιος για την αναγκαιότητα Ζώνης / Κράνους, για την Καλλιέργεια της Οδικής Συμπεριφοράς σε όλες της ηλικίες μίλησε το Μέλος της Ένωσης Εκπαιδευτών κ. Γιαννουκας Χρήστος καθώς οι ομιλίες συνέχισαν αναφορά στην αξία του Παιδικού Καθίσματος από την κα Πατούχα Έλλη, την Σοβαρότητα χρήσης Αλκοόλ και Ουσιών στην Οδήγηση από την κα Φουσσα Μαρία, Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Αθηνά ΥΓΕΙΑ, θέματα οπως Ασφαλή Μετακίνηση στα διαμερίσματα της Αθήνας, Ιστορική Αναδρομή στους Τροχονόμους, Προσβασιμότητα και δυσκολίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.

Το παρών έδωσαν εξέχουσες προσωπικότητες από όλους τους χώρους αφού το πάνελ των ομιλητών πλαισιώθηκε από σπουδαίους ανθρώπους του χώρου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.