Η κίνηση-ματ που μπορεί να αλλάξει την αστυνόμευση στην Αθήνα

0

Μία από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα της ασφάλειας ξεχωρίζει και έχει προκαλέσει μία αχτίδα αισιοδοξίας στην ΕΛ.ΑΣ.

Ποια είναι αυτή; Η εξαγγελία περί πρόσληψης 1.500 αστυνομικών, που θα ενταχθούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη εξαγγελία γίνει πράξη, τότε θα πρόκειται για μία κίνηση-ματ για την αστυνόμευση στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. έχουν αποδείξει ότι αποτελούν την αιχμή του δόρατος στο κομμάτι των περιπολιών. Όλοι θυμούνται ότι κατά την έναρξη λειτουργίας της ομάδας το επίπεδο αστυνόμευσης είχε εκτοξευτεί και τα αποτελέσματα ήταν πολυεπίπεδα (από συλλήψεις μικροπαραβατών, μέχρι συλλήψεις σοβαρών ποινικών και υπόπτων για τρομοκρατία). Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αποδυναμώθηκε με το πέρασμα του χρόνου (σε εξοπλισμό και δυναμικό), με συνέπεια να χάσει μέρος της αποτελεσματικότητάς της.

ΥΓ: Το έχουμε ξαναγράψει, πάντως, ότι τα λόγια απέχουν πολύ από τις πράξεις. Προς το παρόν έχουμε να κάνουμε με λόγια. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το κατά πόσο θα μετουσιωθούν σε πράξη.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.