Κείμενο αστυνομικού με καταγγελίες για τη λειτουργία υπηρεσιών στην Πάτρα

0
Το katechaki έλαβε και δημοσιεύει κείμενο αστυνομικού:

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας παραβιάζεται το Π.Δ. 7/2017 Αναδιάταξη-αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας.

Κρατητήρια

Σε μια Διεύθυνση Αστυνομίας που εδρεύει στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στα τρία Αστυνομικά Τμήματα που υπάρχουν στα όρια της πόλης, στο ένα από αυτά λειτουργούν κρατητήρια (ως κρατητήρια ανηλίκων) με χωρητικότητα έξι ατόμων.

Με πανελλήνια-παγκόσμια πρωτοτυπία κρατητήρια χωρητικότητας 11 ανδρών και δύο γυναικών υπάρχουν στο κτήριο που στεγάζεται η Δ.Α Αχαΐας και το Β Α.Τ Πατρών, αλλά υπεύθυνη υπηρεσία για τη φύλαξη των κρατουμένων είναι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, παραβιάζοντας και πάλι το Π.Δ 7/2017 και σε αυτά στοιβάζονται πάντοτε πολλοί παραπάνω κρατούμενοι είτε είναι ποινικοί, είτε είναι αλλοδαποί που πρέπει να απελαθούν, αποτελώντας μια υγειονομική βόμβα ασθενειών.

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών

Άλλη μια πρωτοτυπία είναι η λειτουργία της Υποδιεύθυνσης. Στο γραφείο διοικητικής υποστήριξης ανήκει η εποχούμενη περιπολία του Τμήματος Ασφαλείας κατά παράβαση του Άρθρου 96 παράγραφος Έ του παραπάνω Π.Δ. για τις αρμοδιότητες του εν λόγου γραφείου. Βέβαια καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας εκτελούν οι χαμηλόβαθμοι υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες, με τους αξιωματικούς και υπαστυνόμους να εκτελούν υπηρεσίες που θα έπρεπε να εκτελούν οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί! Νόμοι και Προεδρικά διατάγματα υπάρχουν, απλά πρέπει να βρεθεί κάποιος αξιωματικός να τα εφαρμόσει όπως οφείλει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.