Κατσιαμάκας: «Δεν είχαμε επικοινωνία με την Πυροσβεστική»

0

Περισσότερες από δέκα μέρες μετά τη μεγάλη εθνική τραγωδία που στοίχισε στη ζωή σε 87 ανθρώπους, το μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς συνεχίζεται.

Το νέο «μέτωπο» άνοιξε ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Μέχρι την ώρα που πέρασε η φωτιά τη Μαραθώνος δεν μας είχαν ενημερώσει για τίποτα», πρόσθεσε.

«Αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν», τόνισε.

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο, στέλνοντάς τους πίσω στο Μάτι, ο κ. Κατσιαμάκας υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Είναι ευτύχημα ότι ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής».

«Έδωσε εντολή να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη οι οδηγοί που κινούνταν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνονταν είτε δεξιά προς τη Λούτσα είτε με αναστροφή προς το Πικέρμι», υπογράμμισε.

Πηγή: Cnn.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.