Καθηγητής ΤΕΙ Σερρών σε φοιτήτρια: Πάμε για ποτάκι και βλέπουμε

0

Όλο και περισσότερα στοιχεία γύρω σπό τη δράση του καθηγητή των ΤΕΙ Σερρών ο οποίος φέρεται να ζητούσε ανταλλάγματα για να περνά φοιτητές στο μάθημά του έρχονται στο φως.

Στον καθηγητή αλλά και ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά στις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

«Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν μαρτυρία φοιτήτριας που μίλησε στον ΑΝΤ1. «Για να περάσω 4 μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό», κατήγγειλε άλλος φοιτητής.

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών ζητούσε από κάποιους χρήματα, κάποιους άλλους τους έστελνε στο φροντιστήριο των συνεργών του για ιδιαίτερα, ενώ από τις φοιτήτριες ζητούσε ιδιαίτερες συναντήσεις. Πάντως, το 2015 είχε πάλι εμπλοκή αλλά τότε την είχε γλιτώσει με επίπληξη. Αυτή τη φορά έγιναν επώνυμες καταγγελίες και συνελήφθη.

«Είναι ένα θέμα που από την πρώτη στιγμή που θα έρθει ένας φοιτητής στο ΤΕΙ το γνωρίζει», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ, Νίκος Τζιούτζιος. «Εχουμε κάνει πολλές καταγγελίες, αλλά όποτε καλούνταν ο μάρτυρας, εξαφανιζόταν. Σε αυτό το τμήμα όταν μπαίνεις έχεις 7 μαθήματα των 250 ευρώ, που αν δεν τα δώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις πτυχίο», κατήγγειλε ακόμη.

Πηγή: Thetoc.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.