Κατερίνα Παπακώστα: Και τις επιθέσεις αντιμετωπίζουμε και τα δικαιώματα των πολιτών υπερασπιζόμαστε

0

Για την επίθεση στο Α.Τ. Ακρόπολης είπε: «Αυτό το Αστυνομικό τμήμα είναι πολύπαθο. Είχε κλείσει το 2014 επειδή δεχόταν πάρα πολλές επιθέσεις […] Ξανάνοιξε μετά με έναν άλλον συνάδελφο από τη Νέα Δημοκρατία. […] Εμείς και τις επιθέσεις αντιμετωπίζουμε και τα δικαιώματα των πολιτών υπερασπιζόμαστε και προσπαθεί η Αστυνομία με υψηλό επαγγελματισμό να κάνει τη δουλειά της».
Ερωτηθείσα για το περιστατικό στα Γιαννιτσά, η Υφυπουργός είπε: «Η πολιτική ηγεσία δεν δίνει εντολές, αυτό το κάνει η φυσική ηγεσία. Δεν μπερδευόμαστε στα υπηρεσιακά. Αυτό, όμως, που έχω να σας πω, όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, ένα παράπονο, μία διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των πολιτών, διότι είπα χθες και στη Βουλή ότι εμείς εστιάζουμε πολύ στην πρόληψη και λιγότερο στην καταστολή. Αν προλάβεις και τον πιάσεις τον άλλον πριν τελέσει ή πριν πραγματοποιηθεί κάτι δεν χρειάζεσαι καταστολή, διότι έχεις λύσει το πρόβλημα εν τη γενέσει του. Και κάποιοι φρόντισαν να λοιδορήσουν. Όπου υπάρχει διαμαρτυρία πολίτη για παραβίαση δικαιωμάτων του επιλαμβανόμαστε αμέσως.[…] Όταν υπάρχει ζήτημα από τους πολίτες […] εμείς το εξετάζουμε. Όταν, λοιπόν, αυτό ελεγχθεί και εξεταστεί, τότε θα μπορώ να σας πω υπεύθυνα τι ακριβώς έχει συμβεί. […] Άλλο ασφάλεια και άλλο περιορισμός των δικαιωμάτων του πολίτη».

Ερωτηθείσα για την πορεία του κόμματος, του οποίου είναι Πρόεδρος, της Νέας Ελληνικής Ορμής, δήλωσε: «Εμείς αυτοτελώς θα κατέβουμε σαν κόμμα και θα δούμε τις συνεργασίες μας. Εμείς δεν κάνουμε όπως ο κ. Μητσοτάκης που έχει κρυφή ατζέντα σε όλα τα ζητήματα. Εμείς θα πούμε καθαρά με ποιους θα συγκλίνουμε προγραμματικά και ποιο είναι το πρόγραμμά μας.[…] Θα κάνουμε το επόμενο διάστημα την δημόσια παρουσίασή του, θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα και τους άξονες πολιτικής και θα καλέσουμε όλα τα πολιτικά κόμματα, θα δούμε που πραγματικά συγκλίνουμε και εκεί θα συνεργαστούμε».

πηγή:bloko.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.