Καταλήψεις Κουκάκι: Έξι τραυματίες αστυνομικοί – Πέντε συλλήψεις στη Ματρόζου

0

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε το Κουκάκι το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς οι αστυνομικοί για αρκετές ώρες επιχειρούσαν στα δύο κτίρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές νωρίτερα στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου.

Άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ, έσπασαν τις εισόδους και μπήκαν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου 45, μετά από εντολή Εισαγγελέα, για να το εκκενώσουν ξανά. Έτσι, οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες).

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ θα ακολουθήσει επιχείρηση και στο δεύτερο κτίριο που, έγινε ανακατάληψη στο Κουκάκι, στην οδό Παναιτωλίου 21. Σύμφωνα με πληροφορίες έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση.

Οι καταληψίες πετούσαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών που προστατεύονταν με τις ασπίδες, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.