Καταγγελίες για αστυνομική βία στην πλατεία Νέας Σμύρνης (vid.)

0

Καταγγελίες για αστυνομική βία κάνουν πολίτες της Νέας Σμύρνης, κατά τη διάρκεια ελέγχων από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε νεαρούς για το ένα έχουν στείλει μήνυμα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης στο 13033.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπήρξε κατ’ αρχήν ένταση με νεαρούς οι οποίοι αρνήθηκαν να επιδείξουν ταυτότητα στους αστυνομικούς. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, αστυνομικός εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά με πτυσσόμενο γκλομπ νεαρό ακόμη και την ώρα που είναι πεσμένος στο έδαφος, χωρίς να γνωρίζουμε τι έχει προηγηθεί. Περιστατικό το οποίο προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και πολιτών που είχαν βγει με τα παιδιά τους για μία βόλτα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν, εμφανίστηκε στο σημείο ομάδα περίπου 30-40 ατόμων που επιτέθηκε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ενώ κλήθηκαν προς ενίσχυση κι άλλοι αστυνομικοί για να γίνουν τελικά 10 προσαγωγές.

Αργά το απόγευμα ακολούθησε δεύτερος γύρος έντασης, καθώς συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα ενώ υπάρχουν και αναφορές για χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης από την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.