Η καταδρομική επίθεση σε πεζή περιπολία στην Ομόνοια και η επιστολή αγωνίας στο katechaki

0

Ομάδα περίπου 30 ατόμων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση, με πέτρες και βόμβες μολότοφ, εναντίον της πεζής περιπολίας του επιχειρησιακού σχεδίου «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.», που έκανε σήμερα πρεμιέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας, στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Βεραντζέρου στην περιοχή της Ομονοίας, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα. Οι «μπαχαλάκηδες» πέταξαν βόμβες μολότοφ κι εναντίον ενός βαν που χρησιμοποιεί για μεταγωγές κρατουμένων το Α.Τ. Ομονοίας, με έναν αστυνομικό να σβήνει με αυτοθυσία τη φωτιά που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί ελαφρά τραυματισμένοι για τις πρώτες βοήθειες στο 401 ΓΣΝΑ.

Η επιστολή που είχε φτάσει στο katechaki.gr το μεσημέρι της Δευτέρας

Μόλις το μεσημέρι της Δευτέρας, στο email του katechaki.gr είχε φτάσει ανώνυμη επιστολή – καταγγελία για το ζήτημα των πεζών περιπολιών και τους φόβους που εκφράζονταν για το νέο μέτρο. Την παραθέτουμε αυτούσια!

Καλησπέρα σας,

Είμαι αστυνομικός και μετά από 8 χρόνια που τελείωσα τη σχολή, η μοίρα μου με έφερε να υπηρετήσω στις πεζές περιπολίες για λόγους που ακόμα δεν έχω καταλάβει.

Μάλλον τιμωρούμαι γιατί για κάποιο χρονικό διάστημα υπηρέτησα ως ασφάλεια σ’ έναν επίσημο.

Η πρόθεσή μου δεν είναι να διαμαρτυρηθώ αλλά να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις μου, διατηρώντας την ανωνυμία μου και με την ελπίδα ότι αυτές είναι οι σκέψεις των περισσοτέρων που υπηρετούν πλέον στις πεζές.

Καταρχήν τι ακριβώς κάνουμε;

Είναι προφανές ότι κάνουμε βόλτες πέρα – δώθε για το θεαθήναι. Αν μας έστελναν να στελεχώσουμε άλλες Υπηρεσίες π.χ. Α.Τ. ή Άμεση Δράση, δεν θα είχαμε μεγαλύτερη χρησιμότητα;

Τώρα μας έχουν μόνο για να φαινόμαστε.

Ακούμε τη μία μέρα ότι είμαστε για να κάνουν ερωτήσεις οι τουρίστες και την άλλη ότι θα αντιμετωπίσουμε εγκληματικότητα βαριάς μορφής.

Από πού και ως που οι πεζές μπορούν να καταστείλουν π.χ. μπαχαλακηδες;

Πριν λίγες μέρες επιτέθηκαν σε συναδέλφους στο Πεδίον του Άρεως, δε νομίζω ότι ο εξοπλισμός μας επαρκεί ώστε να αντιμετωπίσουμε τέτοια ζητήματα.

Κυριότερα όμως θα ήθελα να θέσω το θέμα του εργασιακού. Για να προλάβω κακοπροαίρετους, θέλω να πω ότι δεν σκάβουμε. Έχουμε όμως θέμα με τα νυχτερινά και τον εξοπλισμό.

Ακόμα πιο πολύ έχουμε θέμα με το που ανήκουμε οργανικά. Εδώ και μήνες, είμαστε στον αέρα, με αποσπάσεις και διαθέσεις. Άραγε αυτά επιτρέπονται;;; Η ίδια η ηγεσία παρανομεί εναντίον μας.

Τώρα μαθαίνουμε ότι επιτέλους θα ιδρυθεί η νέα Υπηρεσία Πεζών Περιπολιών και επίσημα.

Αυτό σημαίνει ότι θα μας κάνουν μεταθέσεις με το ζόρι;

Πραγματικά δεν έχω πρόβλημα με τη δουλειά αλλά με την κοροϊδία. Ας με έστελναν σ’ ένα Τμήμα, στα ΜΑΤ ή στην Άμεση Δράση.

Η πεζή περιπολία είναι μόνο για τουριστικά μέρη και πουθενά αλλού. Για να αντιμετωπιστεί το έγκλημα χρειάζεται άλλες Υπηρεσίες.

Κλείνοντας, και με την ευχή να δημοσιευθεί η επιστολή μου, θα ήθελα επιτέλους η ηγεσία να δει την πραγματικότητα και να μην φτιάχνει ή διαλύει Υπηρεσίες με μόνο γνώμονα το επικοινωνιακό.

Αν έχω δίκιο, θα το δείξει το μέλλον.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.